Ηλεκτρονική Έκδοση

Κίνητρα 8 δισ. δολ. στις ΗΠΑ για «καθαρά» αυτοκίνητα

Κεφάλαια, συνολικού ύψους 8 δισ. δολαρίων, θα λάβουν οι Ford, Nissan και Tesla, από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, για την κατασκευή λιγότερο ενεργοβόρων επιβατικών οχημάτων.

Ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας Ford θα λάβει 5,9 δισ. δολάρια κυβερνητικού κεφαλαίου μέχρι το 2011 για τις μονάδες στο Μίσιγκαν, Οχάϊο, Ιλινόι, Κεντάκι και Μισούρι προκειμένου να κατασκευάσει 13 νέα μοντέλα, που να εξοικονομούν πολλά καύσιμα. Η μονάδα της Nissan στη Νότια Αμερική θα λάβει 1,6 δισ. δολάρια προς την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Τένεσι. Η Tesla, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, θα λάβει κρατικό δάνειο 465 εκατ. δολαρίων, για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

«Οι επενδύσεις αυτές θα συνεισφέρουν στη χώρα μας με πολλούς τρόπους, όπως με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ελάττωση της ανάγκης μας για πετρέλαιο και τη μείωση της εκπομπής αερίων» δήλωσε ο Steven Chu, γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας.

Η General Motors και η Chrysler έκαναν επίσης αίτηση για κρατικό δανεισμό. Τα προγράμματα όμως απευθύνονται μόνο σε εταιρίες οικονομικά εύρωστες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
ΗΠΑ
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων