Έντυπη Έκδοση

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

«Τέλος οι λίστες της ντροπής»

Τέλος οι λίστες της ντροπής. Τη συνταγογράφηση των υποκαταστάτων με υπουργική απόφαση εντός του μήνα υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο ημερίδας του ΟΚΑΝΑ για την κοινωνική επανένταξη των πρώην χρηστών.

Παράλληλα με την ένταξη των μονάδων υποκαταστάτων στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός πρόσθεσε πως οι περίφημες λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ θα μηδενιστούν μέσα στο 2010.

Αυτό επίσης ανακοίνωσε και στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Σαλμάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Σούρλα. Οπως είπε ο υφυπουργός, «πλέον θα μπορούν οι γιατροί εκτός ΟΚΑΝΑ -είτε στα νοσοκομεία είτε ιδιώτες, γιατί η υπουργική απόφαση που εκκρεμεί είναι υπό διαμόρφωση- υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και αφού οι χρήστες περάσουν πρώτα από τα Κέντρα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, να δίνουν αυτοί οι γιατροί που θα είναι ίσως συμβεβλημένοι με το ΟΚΑΝΑ τη θεραπεία».

Τον στόχο του μηδενισμού της λίστας αναμονής επανέλαβε και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γιώργος Φωτεινόπουλος, κάνοντας λόγο για λίστα που αριθμεί 5.000 χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Οπως επισήμανε, μέσα στο 2008 λειτούργησαν έξι νέες θεραπευτικές μονάδες απορροφώντας 800 χρήστες ναρκωτικών και άλλες δύο αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στο Ηράκλειο Κρήτης και τη Μυτιλήνη.

Σχετικά με την υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την άμεση καταβολή των χρεών του υπουργείου προς τα Κέντρα του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ορίζοντας την ερχόμενη Δευτέρα ως μέρα καταβολής των χρωστούμενων. Εν όσω ο υπουργός απηύθυνε τους χαιρετισμούς του, εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, μαζί με τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη, ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των Κέντρων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση