Ηλεκτρονική Έκδοση

Αντί τιμήματος 359 εκατ. ευρώ

Τα ΕΛΠΕ εξαγόρασαν το δίκτυο πρατηρίων της BP

Στον έλεγχο των Ελληνικών Πετρελαίων περνούν οι εμπορικές δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα, εκτός εκείνων που αφορούν στα καύσιμα αεροπορίας, στα λιπαντικά και στην ηλιακή ενέργεια. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 359 εκατ. ευρώ, ποσό που συμπεριλαμβάνει την ανάληψη καθαρού δανεισμού και άλλων υποχρεώσεων, ύψους ευρώ 40 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τα ΕΛΠΕ αποκτούν 1.200 πρατήρια  καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 170 χιλ. κυβικών μέτρων, σε όλη την επικράτεια και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών της BP. H συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας 240 εργαζόμενων της BP, στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να απασχολούνται στις άλλες δραστηριότητες του πολυεθνικού ομίλου στην Ελλάδα. Προβλέπεται μεταβατική περίοδος, για τη διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γιάννης Κωστόπουλος, μίλησε  για ένα μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη του ομίλου, απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη στρατηγική του. "Το διευρυμένο δίκτυο πρατηρίων αλλά και η ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη συμφωνία, θα προσδώσουν στον Όμιλο αξία και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση παροχής υπηρεσιών και προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών στην Ελλάδα", εκτίμησε.

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών που έχει ως μεγαλύτερους μετόχους το ελληνικό δημόσιο και τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση (Eurobank).

Σημειώνεται ότι ορισμένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα όπως η BP και η Shell άρχισαν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησής τους, μετά την επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
ΕΛΠΕ
Για το ίδιο θέμα
«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Aνταγωνισμού για την BP