Έντυπη Έκδοση

Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.: Αρνούμαστε τη σύγχρονη ποτοαπαγόρευση σε όλες τις μορφές και εκδοχές της

«Είσοδος μόνο για καπνιστές άνω των 18 ετών. Προσεχώς στον Αρειο Πάγο το καταστατικό του νέου κόμματος με μέλη καπνιστές και υπό τον τίτλο Κ.Ο.Τ.Ε.Σ., Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση».

Τριάντα ένα χρόνια αρειμάνιος καπνιστής ο Νίκος Λούβρος του Booze στην Κολοκοτρώνη, μιλά για το κάπνισμα, το «κοτέτσι» του που θα έχει κατά 95% μέλη γυναίκες και για την εύνοια του παθητικού καπνιστή.

- Είμαστε ελεύθεροι πολίτες;

«Κοιτάξτε, ως παθητικοί καπνιστές έχουμε αξίωση πληροφόρησης και προειδοποίησης για να αποφασίζουμε σε κάθε περίπτωση εάν θα κινηθούμε σε χώρους που προορίζονται για καπνιστές ή για μη καπνιστές. Παθητικός καπνιστής είναι ο ακούσιος καπνιστής. Αλλά δεν αποτελεί τρίτη ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ του καπνιστή και του μη καπνιστή. Διαφορετικά ο παθητικός καπνιστής, παθητικός πολίτης, προσφέρει άλλοθι για τις κάθε είδους ακραίες, υπερβολικές και αυθαίρετες κρατικές απαγορεύσεις. Εισπνέουμε "παθητικά" το καυσαέριο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, δεχόμαστε "παθητικά" τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες κ.ο.κ. Σημαίνει αυτό ότι στο όνομα της "παθητικότητάς" μας θα μπορούσαν να απαγορευθούν τα αυτοκίνητα ή τα κινητά; Αρνούμαστε τη σύγχρονη "ποτοαπαγόρευση" σε όλες τις μορφές και εκδοχές της. Αποτελεί εκδήλωση άμετρης και αντιδημοκρατικής αλαζονείας και αυθάδειας».

- Μήπως παρεμβαίνετε βλαπτικά στην ελευθερία των άλλων;

«Κάθε άνθρωπος ζει τη δική του μία και μοναδική ζωή και μπορεί να αποφασίσει εάν θα πεθάνει υγιής ή ασθενής. Οι συγκυριακές πλειοψηφίες ή οι κρατούσες κάθε φορά επιστημονικές ελίτ δεν έχουν από το Σύνταγμα το δικαίωμα να υπαγορεύουν πατερναλιστικά στα πρόσωπα ποιο είναι το καλό τους, λες και πρόκειται για ανώριμα παιδιά, χωρίς στοιχειώδη κρίση και ικανότητα αυτοκαθορισμού».

- Υπάρχουν καπνιστές και μη καπνιστές;

«Η πολιτική ορθότητα δεν ανέχεται το ενδεχόμενο ειρηνικής συνύπαρξης των μεν με τους δε. Δεν αφήνει περιθώριο αυτορρύθμισης των σχέσεων ώριμων έλλογων ατόμων που μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν κατά περίπτωση μεταξύ (χώρων) καπνιστών και (χώρων) μη καπνιστών. Η πολιτική ορθότητα είναι στον πυρήνα της πολεμικής. Θέλει να μεταμορφώσει τους μη καπνιστές σε αντικαπνιστές: σε μισαλλόδοξους φορείς αστυνόμευσης και καταστολής της διαφορετικότητας, σωφρονισμού όσων αποκλίνουν από τον "ίσιο δρόμο" της πολιτικής ορθότητας. Εφευρίσκει, θεσμοθετεί και επιβάλλει τη μετατροπή των καπνιστών σε ανεπιθύμη μειονότητα. Καταπολεμώντας το κάπνισμα, διώκει τους καπνιστές. Ο καπνιστής είναι το νέο θύμα της επιλεκτικής εφαρμογής των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

- Γιατί κατεβαίνετε στις εθνικές εκλογές;

«Το κάπνισμα είναι ένα μόνο παράδειγμα της απόφασής μας να αντισταθούμε στην πατερναλιστική εκδοχή του αυταρχικού κράτους και των πειθαρχημένων κοινωνικών σχέσεων. Για τις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. παγκοσμιοποίηση σημαίνει εξοικείωση και συμφιλίωση με τη διαφορετικότητα. Αλίμονο αν τα σύνορα των κρατών πέφτουν για να υψωθούν σύνορα εντός των κρατών που θα περιθωριοποιούν όσους διαφέρουν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Φάκελος
Κύριο θέμα
Το χαρμάνι μιας απαγόρευσης
Για το ίδιο θέμα
Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι ΚΟΤΕΣ για την καπναπαγόρευση