Έντυπη Έκδοση

Ελληνες - μετανάστες γιόρτασαν μαζί

«Ποτέ πια φασισμός» έγραφε το πανό στην εξέδρα. Δάσκαλοι και μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, υποδέχτηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον λόφο του Κολωνού, εκατοντάδες Ελληνες και μετανάστες που έφταναν από πολλές γειτονιές της Αθήνας για να διασκεδάσουν μαζί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκατοντάδες νέοι, περίπου 1.500 άτομα, επισκέφτηκαν τα 30 περίπτερα κοινοτήτων από διαφορετικές χώρες της Γης. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων τράβηξε η συζήτηση με θέμα «γκετοποίηση», ισλαμοφοβία, ακροδεξιά: STOP στο ρατσιστικό «δηλητήριο», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων και Ελληνες ομιλητές.

Οι νεότεροι έφυγαν τελευταίοι και χόρεψαν μαζί με τους μετανάστες ακούγοντας από ροκ μέχρι αραβικά συγκροτήματα. Στην 3η Αντιρατσιστική Γιορτή, που συνδιοργάνωσε η κίνηση «Απελάστε τον ρατσισμό», μετανάστες συμμετείχαν με χαρτιά ή χωρίς χαρτιά, Μαροκινοί, Αφρικανοί, Αραβες, Κούρδοι, Πακιστανοί, Μπανγκλαντέζοι. Οι ίδιοι μετείχαν και στις διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων, ζητώντας νομιμοποίηση.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι οι μετανάστες πλέον δεν φοβούνται, αλλά διεκδικούν δικαιώματα. Επίσης, ότι ένα μέρος των Ελλήνων σκοπεύουν να αντισταθούν στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό από κοινού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες