Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Νέο «όχι» στα νέα διόδια

Στις 24 Μαΐου... είπαν την πρώτη τους λέξη και προειδοποίησαν ότι «θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους μέχρι να δικαιωθούν». Και χθες την επανέλαβαν... Είπαν και πάλι «όχι στα νέα διόδια» και δήλωσαν αποφασισμένοι.

«Να μην προχωρήσουν. Θα μετανιώσουν πολύ. Τα διόδια "χτυπούν" τους εργαζόμενους. Για εμάς, που χρησιμοποιούμε το δρόμο κάθε μέρα, δεν θεωρείται ο δρόμος εθνική οδός για να μας βάλουν χαράτσι, για μας είναι επαρχιακός δρόμος!» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Χρήστος Παναγόπουλος.

Η δημοτική αρχή της Μαλακάσας και εφτά φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί της Κυριακής νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στην κατασκευή των νέων διοδίων, τα οποία υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνουν, οικονομικά τουλάχιστον, 100.000 οδηγούς που ζουν στη βορειοανατολική Αττική και τη Βοιωτία και χρησιμοποιούν την εθνική οδό για να μετακινούνται στην εργασία τους. Οι νέοι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι προβλέπεται να... ανοίξουν τον Αύγουστο, θα κλείσουν όλες τις εισόδους της εθνικής οδού, τις οποίες χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να αποφεύγουν την πληρωμή διοδίων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από φορείς και κατοίκους έξω από το νυχτερινό κέντρο «Ατλαντίς», στον δρόμο που οδηγεί από τον Ωρωπό στο Χαλκούτσι και συμμετείχαν ο δήμαρχος Κ. Λίτσας, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ι. Στεργίου και Καλ. Μετοχιάτη, ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Β. Ηλιάσκος, η ομοσπονδία συλλόγων Ωρωπού, οι εμπορικοί σύλλογοι Ωρωπού και Χαλκουτσίου, κάτοικοι, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και βουλευτές που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους κατοίκους με φυσική και τηλεφωνική παρουσία.

«Δεν μπορούν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων. Δεν γίνεται να επιβαρύνουν τους ανθρώπους που παίρνουν μισθό 700 και 800 ευρώ, όταν μάλιστα δεν υπάρχουν συγκοινωνίες» επισημαίνουν οι κάτοικοι και καταγγέλλουν ότι με τον νέο σταθμό, ο οποίος προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Αύγουστο, θα κλείσουν όλες οι είσοδοι στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, τις οποίες χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να αποφεύγουν την πληρωμή διοδίων. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας