Ηλεκτρονική Έκδοση

Προς ιδιωτικοποίηση έξι ναυπηγεία στην Κροατία

Διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση έξι ναυπηγείων θα προκηρύξει την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομίας, Εργασίας και Επιχειρηματικότητας της Κροατίας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Λέο Μπέγκοβιτς, η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε στις διοικήσεις των εταιριών και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι 60 ημέρες και στη συνέχεια θα επιλεγεί η καλύτερη προσφορά. Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκοβιτς, ενδιαφέρον για το κάθε ναυπηγείο έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 6 επενδυτές.

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση εκτιμά πως από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης θα βρεθούν αγοραστές.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν προθεσμία πέντε ετών για να προχωρήσουν σε έργα εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων. Υποχρέωσή τους είναι οι επενδύσεις σε υποδομές και σε έργα βελτίωσης της δραστηριότητας των ναυπηγείων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ‘Ενωσης των Εργατικών Συνδικάτων της Κροατίας (HUS), ‘Οζρεν Ματιάσεβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, διότι -όπως είπε - δε θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Κροατία