Ηλεκτρονική Έκδοση

Καλοκαιρινά «καψόνια» στον Μπαρόζο από το ευρωκοινοβούλιο

Για μετά τον Ιούλιο μετατίθεται η ψηφοφορία για την επανεκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελτ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία την Ε.Ε.

 "Δεν θα υπάρξει απόφαση για την επανεκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τον Ιούλιο και ελπίζουμε ότι μια απόφαση θα ληφθεί γρήγορα αργότερα. Θα πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου." δήλωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρέοδρο Νικολά Σαρκοζί. 

Μάλιστα, ο πρόεδρο της Γαλλίας πρότεινε τη μετάθεση της απόφασης αυτής για μετά το καλοκαίρι. "Στις 15 Ιουλίου ή στις 15 Σεπτεμβρίου, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, το σημαντικό είναι να μην υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", σημείωσε ο Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Στοκχόλμη.

Η επανεκλογή του Μπαρόζο "ελπίζω ότι θα γίνει τον Σεπτέμβριο", προσέθεσε ο Σαρκοζί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Σουηδία