Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Διαγωνισμός για κλομπ, ασπίδες, χειροβομβίδες και πλαστικές σφαίρες

Την ίδια ώρα που το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρισκόταν χθες υπό εξέλιξη, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε καταγγελία στη Βουλή, η οποία προκάλεσε αίσθηση.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματός του για τη δημόσια υγεία, αποκάλυψε ότι «το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει προκηρύξει ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών, στα οποία περιλαμβάνονται μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου και σώματος, κλομπ, πλαστικοί ιμάντες προσδέσεως χειρών μιας χρήσης, χειροβομβίδες ελαστικών σφαιριδίων, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους».

Ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε «αν πρόκειται να μπει ο στρατός στην αντιμετώπιση του κινήματος της νεολαίας ή πρόκειται να παραδώσει τα υλικά αυτά στην Αστυνομία». Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία από τη χρήση όλων αυτών των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν τις ημέρες των επεισοδίων.

Για προσπάθεια υπονόμευσης της σχέσης μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτών από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου έκανε λόγο, χθες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κυρίου Αλαβάνου ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Οταν σε κάθε δημοκρατία η αρνητική απάντηση είναι αυτονόητη, δημιουργείται αυτομάτως το ερώτημα γιατί τίθεται τέτοιο ζήτημα τώρα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως κρύβονται άλλες σκοπιμότητες;». Κατέληξε λέγοντας ότι «το ερώτημα αυτό δεν πρέπει καν να αναφέρεται από υπεύθυνα χείλη και μάλιστα αρχηγού».

Ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση (ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απουσίαζε λόγω εγκαινίων νοσοκομείου), αν και άφησε να εννοηθεί ότι είναι αναρμόδιος για τις προμήθειες του στρατού, είπε πως «ό,τι προμήθεια κάνει ο στρατός είναι για τις δικές του ανάγκες και αποστολές. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις», κατέληξε. Το κυβερνητικό στέλεχος υποστήριξε επιπροσθέτως ότι δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα από τη χρήση δακρυγόνων. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα εξετάσει το ζήτημα.

Πάντως, υπέρ της σκλήρυνσης της στάσης της ΕΛ.ΑΣ. κατά των διαδηλωτών τάχθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος αναρωτήθηκε «τι θα έπρεπε να κάνει η αστυνομία, να κεράσει γλυκό του κουταλιού και κερασάκι εκείνους που θέλουν να κάνουν ντου στη Βουλή;».

Σ' ό,τι φορά το κύριο περιεχόμενο της επερώτησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Μπανιάς, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Φώτης Κουβέλης και Αννα Φιλίνη έθεσαν τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση. Αν θα συνεχιστεί η ίδια κατανομή δαπανών για τη δημόσια υγεία; Πότε θα έρθει στη Βουλή ο νέος νόμος για τις εφημερίες; Πώς θα αντιμετωπιστεί η διαφθορά που προωθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες; Και πώς θα αντιμετωπιστεί ο υπερσυκεντρωτισμός και η συνεπακόλουθη αναξιοκρατία του συστήματος;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ειρηνικά οι φοιτητές, πολεμικά τα ΜΑΤ