Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΓΧΩΝ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Αλλαγές στις αλλαγές...

Την αδυναμία του εργαστηρίου του ΟΑΚΑ να συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση του ντόπινγκ παραδέχτηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα τελευταία κρούσματα που εμφανίστηκαν στην άρση βαρών.

Ο Πύρρος Δήμας με τη Χαρά Σπηλιωπούλου στη χθεσινή σύσκεψη Ο Πύρρος Δήμας με τη Χαρά Σπηλιωπούλου στη χθεσινή σύσκεψη Αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι το εργαστήριο θα υπάγεται πλέον στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγόρησε τον διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κώστα Γεωργακόπουλο, για δυσλειτουργία και ξεκαθάρισε πως αν από δώ και πέρα τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων δεν ανακοινώνονται εντός δέκα ημερών, θα στέλνονται σε εργαστήρια του εξωτερικού. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και ο Σπ. Καπράλος («έπρεπε να είχαν βγει νωρίτερα τα αποτελέσματα τα δειγμάτων»), ενώ ο Κ. Γεωργακόπουλος απάντησε πως το εργαστήριο ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του λόγω έλλειψης προσωπικού, πρόβλημα για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα οι πρόεδροι της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, Αλεξάνδρα Μανού, του ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιωπούλου και ο εκπρόσωπος των δειγματοληπτών, Νίκος Μπουρνουσούζης.

Ο Β. Σεβαστής υποστήριξε προ ημερών ότι το 50% των αθλητών που ταξίδεψαν στην Πεσκάρα για τους Μεσογειακούς δεν είχαν περάσει από έλεγχο, ωστόσο η Χαρά Σπηλιωπούλου αντέκρουσε τον ισχυρισμό: «Μόνο 19 αθλητές δεν ελέγχθηκαν, δηλαδή περίπου το 10%, αλλά οι συγκεκριμένοι είχαν περάσει από έλεγχο σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις που συμμετείχαν».

Στην ΕΟΕ

Το ντόπινγκ ήταν το κυρίαρχο θέμα και στη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά. Οι πλειοψηφία των εκπροσώπων καταλόγισε ευθύνες στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ αλλά και στο ΕΣΚΑΝ. Ελαμψε διά της απουσίας του ο Γιάννης Σγουρός, εκπρόσωπος της άρσης βαρών, ο οποίος ειδοποίησε ότι είναι άρρωστος. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ντόπινγκ
Ολυμπιακοί Αγώνες