Ηλεκτρονική Έκδοση

Στέλνει τώρα την πρόταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Κυβερνητική αναδίπλωση για την «αμνηστία»

Προκειμένου να περιορίσει τη φθορά που προκαλούν τα στελέχη «εκτός γραμμής»

«Απόδραση» μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επιχειρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, εξαιτίας της άρνησής της να συζητήσει την πρόταση για ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη όσων προσκομίζουν στοιχεία για επίορκους πολιτικούς.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε κατηγορηματική άρνηση στη σχετική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου -“επικοινωνιακό πυροτέχνημα” την είχε χαρακτηρίσει ο Ευάγγελος Αντώναρος- στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι “κάθε ιδέα που ενισχύει τη διαφάνεια και θωρακίζει το πολιτικό μας σύστημα είναι χρήσιμο να εξετάζεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”. Όπως εκτίμησε, η εν λόγω Επιτροπή είναι το κατάλληλο βήμα για να γίνουν τέτοιου είδους συζητήσεις.

Tις τελευταίες ημέρες σειρά βουλευτών της συμπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών στελεχών, όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση, με δηλώσεις εκτός της επίσημης κυβερνητικής γραμμής. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος πρώτος είχε αναφερθεί στο ζήτημα, υποστήριξε, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ότι η πρόταση αυτή δεν οδηγεί στην αμνήστευση κανενός. “Αντίθετα, είναι μονόδρομος για την αποκάλυψη εκείνων των πολιτικών που πρόσδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και πρόδωσαν την Δημοκρατία τελικά”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ενδεικτική της πίεσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα φαινόμενα "πολυγλωσσίας" στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις δηλώσεις του Μ. Βαρβιτσιώτη: "Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δημοσίως τάσσονται υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ [...] Έχουμε μέχρι και υφυπουργούς της κυβέρνησης, που δημοσίως συμπαρατάσσονται μ' αυτό και ελπίζουμε ότι, όταν κατατεθεί και στη Βουλή η πρότασή μας, θα μεταφραστεί αυτή η δημόσια τοποθέτηση και σε συγκεκριμένη ψήφο".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Βουλή
Υπόθεση Siemens
Για το ίδιο θέμα
Με «αμνηστία» προσπαθεί να στριμώξει την κυβέρνηση
Πολυγλωσσία στη Νέα Δημοκρατία