Έντυπη Έκδοση

Τα ελληνικά

*Μου προκαλεί εντύπωση ότι δημοσιεύετε μόνον επιστολές που προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τις απόψεις του καθηγητή κ. θ. Ανδρεάκου. Ουδέτερες τοποθετήσεις δεν σας αγγίζουν.

Δεν είμαι άριστος χρήστης της ελληνικής γλώσσας και οι γνώσεις μου ούτε καν πλησιάζουν τη μετριότητα. Μπορώ όμως να εκφράσω γραπτά τη γνώμη μου. Με εκπλήττει η σιωπή των συντελεστών του Thesaurus Linguae Graecae στη διαμάχη που δημιουργήθηκε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε με κάποια παρέμβασή τους να δώσουν ένα τέλος στο πρόβλημα, που καλώς ή κακώς υπάρχει.

Πρέπει να πάρουν τέλος οι άσκοποι ανταγωνισμοί ανθρώπων, που σκοπός της ζωής τους είναι η μελέτη, καλλιέργεια και διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Η "Ελευθεροτυπία", εφημερίδα με κύρος, αξιοπιστία και μεγάλη κυκλοφορία, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην εύρεση λύσης του προβλήματος.

Θα μπορούσατε να πάρετε επί του θέματος μια συνέντευξη των υπεύθυνων της καταγραφής των ελληνικών λημμάτων και λεκτικών τύπων. Κάπου εδώ θα τελείωνε το θέμα των ειδικών. Ο αξιότιμος καθηγητής κ. Λιάπης δεν αφήνει περιθώρια ότι η ανορθογραφία, που καταλογίζει στον συνάδελφό του, ενδέχεται να οφείλεται σε τυπογραφικό λάθος. Είναι απόλυτος ότι ο καθηγητής κ. Θ. Ανδρεάκος είναι ανορθόγραφος και μηρυκαστικός.

Εδώ έπρεπε να προσέξει και να διαφυλάξει την προσωπικότητά του. Τα απωθημένα που γίνονται επιχειρήματα είναι κακός δάσκαλος για τους πάντες. Τι ήθος και ποιο ύφος θα διδαχθούν οι μαθητές, φοιτητές, η νεολαία και γενικά όλοι μας, που διάβασαν τα γραφόμενά του; Προκειμένου να αποφύγουμε το φαινόμενο των τηλεπαραθύρων, όπου όλοι κραυγάζουν ταυτόχρονα και δεν καταλαβαίνει κανείς τι θέλουν να μας πουν...».

Γεώργιος Α. Βλάχος

συνταξιούχος γενικός χειρουργός και τραυματολόγος

Χέρτσμπεργκ, Γερμανία

* Προφανώς σας έχουν διαφύγει επιστολές με ακριβώς αντίθετες απόψεις!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν