Έντυπη Έκδοση

Αγριότητες στην ΟΝΝΕΔ με κάλπες στα κρυφά και «φουσκωτούς»

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί στην ΟΝΝΕΔ. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει αγώνα προκειμένου να αποφύγει την πανωλεθρία στις εθνικές εκλογές, η νεολαία της επιδίδεται σε τραμπουκισμούς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Στελέχη της ΔΑΠ κατηγορούν τον Γιώργο Παπανικολάου, που εξελέγη βουλευτής αλλά παράλληλα θέλει να διατηρήσει και τη θέση του προέδρου της οργάνωσης, ότι την περασμένη εβδομάδα επιχείρησε «να στήσει εν κρυπτώ κάλπες προκειμένου να εκλέξει για τη γραμματεία της ΔΑΠ Αθήνας δικά του στελέχη». Τα τελευταία παίζουν και ρόλο εκλεκτόρων σε περίπτωση εκλογών για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γ. Παπανικολάου προκάλεσε αιφνίδια εκλογές στο ξενοδοχείο Τιτάνια το περασμένο Σάββατο. Οταν το έμαθαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, τα οποία στηρίζουν άλλους υποψήφιους, έσπευσαν στο ξενοδοχείο και επικράτησε πανδαιμόνιο. Υπήρξε μεγάλη ένταση, κάποιοι επιχείρησαν να έρθουν στα χέρια και όπως υποστηρίζουν μάρτυρες έσπευσαν και «φουσκωτοί». Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κλήθηκαν από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η ψηφοφορία, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο. Μέλη της ΔΑΠ -κατ' εντολήν του Γ. Παπανικολάου- μετέφεραν την κάλπη στη Γεωπονική Σχολή, όπου συνεχίστηκε η ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ, Μανώλης Κασσελάκης, τα οποία όμως αμφισβητούν οι αντίπαλες ομάδες. Η «Ε» αναζήτησε χθες το βράδυ τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε. Η Ρηγίλλης επιλέγει το ρόλο του θεατή σε μια στιγμή που βουλευτές και στελέχη ασκούν έντονη κριτική στο γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη ότι δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα. Υπουργός, πρώην στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, με τον οποίο συνομίλησε η «Ε», άφησε αιχμές σε βάρος του γραμματέα της Ν.Δ. ότι δεν παρενέβη στην ΟΝΝΕΔ, διότι ο Γ. Παπανικολάου είναι εκλεκτός του και με δική του εισήγηση μπήκε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Βουλευτές θέτουν θέμα αντικατάστασης του Λ. Ζαγορίτη καταλογίζοντάς του αδυναμία συσπείρωσης του κόμματος. Θυμίζουμε πως υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. έχουν θέσει οι υπουργοί Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πίσω από τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα στην ΟΝΝΕΔ βρίσκονται οι υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Εχουν όλοι τις δικές τους σφαίρες επιρροής, γεγονός που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ιδιαίτερα στη μετα-καραμανλική εποχή. Ρόλο για τις υποψηφιότητες που θα κυριαρχήσουν για την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ θα παίξουν οι Δημήτρης Βολουδάκης, υπεύθυνος γραμματείας τοπικών συμβουλίων νέων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Πέτρος Αρβανιτάκης, μέλος κεντρικής επιτροπής ΟΝΝΕΔ - πρώην γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, Αντώνης Μαγκλάρης, γραμματέας ΔΑΠ ΤΕΙ, Ευθύμης Τσίγκας, υπεύθυνος οργανώσεων Λεκανοπεδίου, και Κώστας Μεϊντής, μέλος κεντρικής επιτροπής και άλλοι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία