Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιστρέφει πάνω από τις 5.000 μονάδες ο δείκτης Dax

Κέρδη «5 στα 5» για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη αποκομίζουν και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας το καλύτερο εβδομαδιαίο ράλι από τον Μάρτιο, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις εκτόνωσης της κρίσης με καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά κέρδη και στατιστικά δεδομένα.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,68% στις 4.391 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,05% στις 5.008 μονάδες και ο CAC του Παρισιού 0,87% στις 3.227 μονάδες. Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με άνοδο σε όλες τις συνεδριάσεις της εβδομάδας.Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World σημειώνει εβδομαδιαία άνοδο 6,6%.

Οι δηλώσεις του «γκουρού» Nouriel Roubini ότι το χειρότερο πέρασε όσον αφορά την κρίση, εδραιώνουν τα κέρδη. Η μετοχή της Sandvik εκτινάσσεται 6,6% κατόπιν ανακοίνωσης καλυτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου. Η Novartis αποκομίζει κέρδη 1,1% μετά την αναβάθμισή της από την JPMorgan Chase. Στον αντίποδα η Carrefour υποχωρεί 1,7% κατόπιν ανακοίνωσης ελαφράς μείωσης των πωλήσεων. Η αμερικανική International Business Machines κερδίζει 1,2% στις γερμανικές συναλλαγές, αποκομίζει 1,2% στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ικανοποιητικών κερδών β΄τριμήνου και ευοίωνων προβλέψεων για τα ετήσια αποτελέσματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια