Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπαίνει τάξη, επιμένει η κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου ενδείξεις

«Νοικοκύρεμα» με άδεια Ταμεία

Η κυβέρνηση κωφεύει στις επισημάνσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να επιμένει σήμερα ότι μπαίνει τάξη στο χώρο, παρά το γεγονός ότι τα πέντε μεγαλύτερα Ταμεία υπολογίζεται να χρειαστούν επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ η εισφοροδιαφυγή εκτιμάται σε 8,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για "υπερβολές"  και πρόσθεσε ότι "τα Ταμεία, με τη μεταρρύθμιση η οποία εφαρμόζεται και θυμάστε με ποιες δυσκολίες πέρασε, μπαίνουν στο δρόμο της τάξης και του νοικοκυρέματος". Θετικά αξιολόγησε την ενοποίηση των Ταμείων, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά εκτίμησαν ότι τα οφέλη αποδείχτηκαν στην πράξη αμελητέα. Υψηλές είναι οι κυβερνητικές προσδοκίες, με βάση όσα είπε ο εκπρόσωπός της, για τα οφέλη του ΑΜΚΑ.

Και στο ζήτημα του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση έχει επιλέξει τακτική μετατόπισης των ευθυνών στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι έχουν δημιουργηθεί καταστάσεις άναρχες και ανεξέλεγκτες για πολλά χρόνια, οι οποίες δεν μπορεί να ανατραπούν "μέσα σε λίγους μήνες".

Ο Ευάγγελος Αντώναρος διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν κινδυνεύει η καταβολή των συντάξεων, καθώς το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και τις παροχές προς τους Έλληνες πολίτες.

Όσον αφορά στην κριτική που ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της, επανέλαβε την άποψη, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκστομίζει ευχολόγια και "εξωπραγματικές ιδέες".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

2 σχόλια

1 Ο/Η Χρηστος Δ.Δημας έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ειμαι ενας εξ εκεινων που ανελαβε να διοικησει ενα αποτα νεοσυστατα Ταμεια που προεκυψαν απο την υλοποιηση του ν.3655/2008 και ετσι πιστευω οτι μπορω να μιλησω με αρκετη γνωση των πραγματων.
Δεν λυνει τον Γορδιο Δεσμο του Ασφαλιστικου ο 3655..αλλα ηταν ενα βημα προςτην λυση του πολυ σημαντικο,εστω και αν υπαρχουν πολλα κενα που πρεπει να διευκρινισθουν απο το Υπουργειο.
Χρηστος Δημας-Οικονομολογος
2 Ο/Η ΕΥΒΟΥΛΟΣ Α. έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο κ. Δήμας δεν είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για το ασφαλιστικό. Αποπέμφηκε από το ΤΑΠΙΤ γιατί δεν κατάφερε ναν να αντιληφθεί ούτε το "πού βρίσκεται".
Επί της ουσίας. Αν οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν κι αν ο ν.3655/2008 αποτελεί σημαντικό βήμα ή τομή ή ... θα φανεί πολύ σύντομα. Τα Ταμεία είναι λειτουργικά μετέωρα, χωρίς υποδομές (κτίρια, εξοπλισμό, προσωπικό), χωρίς οργανισμούς, χωρίς ομογενοποιημένα συμβούλια, ουσιαστικά λειτουργούν με πλάνο εβδομάδας.
Κι επειδή τα αριθμητικά δεδομένα σε σχέση με τα ελλείμματα μπορούν να αμφισβητηθούν, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα εξετάζοντας μόνο ένα στοιχείο. Ποιός είναι σήμερα, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ν.3655, ο χρόνος αναμονής ασφαλισμένου ή συνταξιούχου για να πάρει την παροχή που δικαιούται. Κι ας τον συγκρίνει απλά με τον αντίστοιχο πριν 1 ή 2 ή 3 χρόνια.
Αυτά προς το παρόν!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 2

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Για το ίδιο θέμα
ΠΑΣΟΚ: Όλη η Ευρώπη, πλην ΝΔ, συζητά για την πράσινη ανάπτυξη
Ταμεία σε κρίση