Ηλεκτρονική Έκδοση

Ονδούρα: όχι πραξικοπηματίες στην κυβέρνηση

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια δε θα αποδεχθεί τη συμμετοχή κανενός από τους ηγέτες του εις βάρος του πραξικοπήματος την 28η Ιουνίου στο σχηματισμό μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δήλωσε στενός του συνεργάτης.

Σε αναζήτηση ηρεμίας μετά το πραξικόπημα Σε αναζήτηση ηρεμίας μετά το πραξικόπημα Πρόκειται για μια διευκρινιστική τοποθέτηση που από ορισμένες πλευρές ερμηνεύεται ως υπαναχώρηση από τις προηγούμενες δηλώσεις του.

"Ο πρόεδρος μπορεί να μιλά για μια κυβέρνηση συμφιλίωσης, αλλά όχι για μια που θα συμπεριλαμβάνει ανθρώπους που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα", είπε ο Άλαν Φαχάρδο, στενός συνεργάτης του Σελάγια που συνόδευσε το Σελάγια στην Μανάγκουα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τηλεφωνικά. "Δε μπορούν να συμμετάσχουν πραξικοπηματίες".

Είπε ακόμη ότι ο Σελάγια συμφώνησε με την πρόταση να αποκατασταθεί στην εξουσία για να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του, αλλά όχι τις υπόλοιπες προτάσεις του διαμεσολαβητή --προέδρου της Κόστα Ρίκα-- Όσκαρ Αρίας, που τελούν ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

Ο Σελάγια είχε πει νωρίτερα χθες Σάββατο ότι συμφώνησε με την πρόταση Αρίας για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μιλώντας στο Radio Globo.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ονδούρα