Έντυπη Έκδοση

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Διαδικτυακά... μαγαζιά με μεράκι

Με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα και προσωπικό, αλλά με μεγάλα όνειρα και μεράκι, τρεις νέες επιχειρηματίες έκαναν εγκαίνια στα διαδικτυακά τους καταστήματα.

Αν και άρχισαν από το μηδέν, φλερτάροντας συχνά με το ρίσκο και το άγνωστο του εγχειρήματος, σήμερα μπορούν να καμαρώνουν για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα -μια απλή ιδέα είναι αρκετή για να επιτύχει κανείς τους στόχους του, υποστηρίζουν.

Εχοντας εξοπλιστεί με μπόλικο θάρρος, αντοχή και λίγες γνώσεις πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη διαχείριση μιας ιστοσελίδας, η Κατερίνα, η Μένη και η Βάσια εξηγούν πώς το Ιντερνετ τις βοήθησε να κάνουν εκείνο που πολλοί -κρυφά ή πιο φανερά- ονειρεύονται: να κάνουν την αγαπημένη τους ασχολία επάγγελμα.

www.rosmarino.gr

Το «Ροζμαρίνο» της Μένης Χατζηπαναγιώτου είναι μια μικρή οικοτεχνία στο Πουρνάρι Συκουρίου της Λάρισας, που ξεκίνησε η ίδια με τον σύζυγό της το 1998.

Η Μένη Χατζηπαναγιώτου επί το έργον: μυρωδάτα οικολογικά σαπούνια Η Μένη Χατζηπαναγιώτου επί το έργον: μυρωδάτα οικολογικά σαπούνια Με σύνεργα δυο κατσαρόλες, ένα πετρογκάζ, μεγάλα ξύλινα τραπέζια, δεκάδες κουτάλες και καλούπια, η Μένη φτιάχνει με μεράκι και αγάπη μυρωδάτα οικολογικά σαπούνια. «Πρωταρχικός μας στόχος, όταν παίρναμε την απόφαση να μετακομίσουμε στο χωριό, ήταν να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα αστείρευτα υλικά που μας παρέχει η φύση, μένοντας συνεπείς στην ιδεολογία μας να ζούμε φυσικά. Και, βέβαια, να στηρίξουμε το εισόδημά μας».

Με έδρα της ένα χωριό μερικών εκατοντάδων κατοίκων, η Μένη πουλά τα σαπουνάκια της σε όλη την Ελλάδα μέσω του Διαδικτύου. «Η ιστοσελίδα μας έχει περίπου δύο χρόνια που λειτουργεί οργανωμένα. Αν και αρχικά ήμουν επιφυλακτική με το νέο μέσο -έλεγα ότι το Ιντερνετ αποξενώνει τους ανθρώπους- αργότερα επικρότησα τις δυνατότητες που παρέχει. Γιατί μέσα απ' αυτό μας βρίσκουν οι άνθρωποι και μαθαίνουν για μας».

Το «Ροζμαρίνο», που στα λατινικά σημαίνει «δενδρολίβανο», χρησιμοποιεί φυσικά υλικά για πρώτες ύλες: λάδι από την Πελοπόννησο, πράσινη και κόκκινη άργιλο, γάλα, μύρο, κερί, φύκια, κισσό και εμπλουτίζεται με αρώματα από βανίλια, μέλι, δενδρολίβανο και αιθέρια έλαια από γεράνι.

(«Ροζμαρίνο», Πουρνάρι Συκουρίου, Λάρισα, 24950-52276).

www.bebart.gr

Το Bebart της Κατερίνας Μολφέτα είναι μια ιδέα γεμάτη παιδικότητα και πολύ χρώμα -αφού πρόκειται για έργα ζωγραφικής για παιδιά. «Μέσα από το Bebart παρουσιάζονται μοναδικοί πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι στο χέρι, ειδικά για το παιδάκι που θα τους χαίρεται στο δωμάτιό του».

«Προσωποποιημένος» κάθε πίνακας της Κατερίνας Μολφέτα «Προσωποποιημένος» κάθε πίνακας της Κατερίνας Μολφέτα Οι συνηθισμένες επιλογές δώρου σε περίπτωση γέννησης, βάφτισης, παιδικών γενεθλίων, κυμαίνονται ανάμεσα σε ρουχαλάκια και παιχνιδάκια, υποστηρίζει η ίδια. «Ο πίνακας ζωγραφικής με το όνομα και προσωπικά στοιχεία του παιδιού, όμως, αποτελεί μια ξεχωριστή, προσωποποιημένη επιλογή».

Τα θέματα των έργων της Κατερίνας ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο του παιδιού, το όνομα, το βάρος του ή το ζώδιο. Δεδομένου ότι οι πίνακες φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας, ο εκθεσιακός χώρος του Bebart είναι αποκλειστικά το Ιντερνετ. «Το Ιντερνετ δεν οριοθετείται και προσφέρει απόλυτη ελευθερία στην επικοινωνία και την απήχηση. Ο πελάτης δεν περιορίζεται στη γεωγραφική περιοχή όπου δραστηριοποιούμαστε, αλλά όπου υπάρχει τεχνολογία -εξυπηρετούμε ανθρώπους που βρίσκονται στην επαρχία ή το εξωτερικό. Η διαδικτυακή λειτουργία μειώνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, κάνοντας τους πίνακες προσιτούς: οι τιμές εξαρτώνται από τη διάσταση και το θέμα, αλλά κυμαίνονται από 15 ευρώ έως 120 ευρώ χωρίς ΦΠΑ».

Οι πίνακες του Bebart φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας, με ασφαλή ακρυλικά χρώματα και χρησιμοποιούνται υλικά όπως ύφασμα, μετάξι, κουμπιά, παγέτες. Τα σχήματα των έργων ποικίλλουν και οι διαστάσεις κυμαίνονται από πολύ μικρές (10x10, ιδανική για μπομπονιέρες) μέχρι 50x60.

(Κατερίνα Μολφέτα, info@bebart.gr, 6944800574)

www.favarte.com

Είναι χειροποίητα, πολύχρωμα και, φυσικά, ρετρό!

Απλά υλικά και πολλή φαντασία από τη Βάσια Απλά υλικά και πολλή φαντασία από τη Βάσια Η «βίντατζ» αισθητική κυριαρχεί σε όλα τα δημιουργήματα της Βάσιας, η οποία μόλις πριν από δύο μήνες άνοιξε στο Ιντερνετ το διαδικτυακό της κατάστημα.

Με πτυχίο στις γραφικές και καλλιτεχνικές σπουδές, εγκατέλειψε μια καριέρα γραφίστριας για ν' ασχοληθεί με τη δημιουργία μικρών καλλιτεχνημάτων. «Αν και αγαπούσα τη δουλειά μου, μου προκαλούσε στρες. Κάποια στιγμή, όταν αναγκάστηκα να μείνω στο σπίτι για αρκετό καιρό, "ανακάλυψα" το Ιντερνετ -άρχισα να σερφάρω με τις ώρες και να κάνω απίστευτες αγορές. Αργότερα, όταν έψαχνα συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν μπορούσα πουθενά να βρω, μου μπήκε η ιδέα: και γιατί να μην τα φτιάξω μόνη μου; Το Ιντερνετ μού έδωσε φτερά».

Με απλά υλικά, χαρτί, κόλλα, χρώματα, ξύλο και με τη βοήθεια παλιών περιοδικών και εφημερίδων που φύλαγε η μαμά της και, φυσικά, με την αστείρευτη φαντασία της, η Βάσια φτιάχνει κοσμήματα, διακοσμητικά μπολ, καθρέφτες και σουβέρ κάθε σχήματος. «Το κάθε δημιούργημα είναι μοναδικό. Χρησιμοποιώ παλιά έντυπα -μ' αρέσει να είναι ευκρινές το πολυτονικό που χρησιμοποιούταν τότε-, ενώ αναλαμβάνω και προσωπικές παραγγελίες. Είναι μια δουλειά που αγαπώ. Νιώθω καλά μ' αυτή και το Ιντερνετ μού επιτρέπει να εργάζομαι στο σπίτι, ό,τι ώρα θέλω. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι δημιουργική και να σέβομαι τους ανθρώπους που αγοράζουν από μένα».

(www.favarte.com, www.favarte.etsy.com)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Πληροφορική και διαδίκτυο