Έντυπη Έκδοση

«Κρύβουν» τις χωματερές καθώς έρχονται πρόστιμα

Προσπάθεια από κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξαφανιστούν στα... χαρτιά οι χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης των αποβλήτων (ΧΑΔΑ) που έπρεπε να κλείσουν πραγματικά έως και τις 31/12/2008 απειλεί τη χώρα μας με αστρονομικά ποσά, πρόστιμα, και παράλληλα τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ελάχιστα έχουν γίνει και για τη μείωση κατά 25% μέχρι το 2010 στον τομέα των οργανικών αποβλήτων (αποφάγια - κλαδέματα) που καταλήγουν (έστω) σε σωστά οργανωμένους χώρους ταφής (ΧΥΤΑ), με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λέει η Μαρία Βιτωράκη από τους Οικολόγους Πράσινους (σ.σ. και να σκεφθείτε ότι ακόμα και οι ΧΥΤΑ είναι παρωχημένοι πλέον).

Στις 16 Ιουλίου έληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προθεσμία για συμμόρφωση των κρατών-μελών προς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων που δεν ανταποκρίνονται στις ισχύουσες διατάξεις.

Αύριο στις 11 το πρωί αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη (13.00) στα γραφεία τους στην Κολοκοτρώνη 31 με θέμα ένα πακέτο προτάσεων για έξοδο από την κρίση στον τομέα των απορριμμάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Τοπική Αυτοδιοίκηση