Έντυπη Έκδοση

ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στοπ στη ΔΕΗ, «ναι» σε πράσινο και σχολείο

Ναι στο πράσινο και το σχολείο, όχι στη ΔΕΗ, είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αττικής.

Το Ε'τμήμα του ΣτΕ απέρριψε αίτηση της ΔΕΗ, η οποία διεκδικεί στην περιοχή του Γηροκομείου (μεταξύ των οδών Λάμψα-Φλώρου και Γεωργούλα) χώρο για την ανέγερση κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της.

Στη συγκεκριμένη περιοχή θα δημιουργηθούν οριστικά ελεύθεροι χώροι πράσινου και ένα σχολείο. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο και για τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, που πέρσι ξερίζωσε το παρκάκι στην οδό Πατησίων για να ανεγερθεί εκεί υπόγειο γκαράζ!

Με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ ο συγκεκριμένος χώρος στην περιοχή του Γηροκομείου αποχαρακτηρίστηκε από χώρος ανέγερσης των γραφείων της ΔΕΗ, μετατράπηκε σε χώρο πρασίνου και δόθηκε η άδεια για την ανέγερση μιας σχολικής μονάδας (58ου Γυμνασίου - Λυκείου).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στη συγκεκριμένη περίπτωση αιτιολογείται επαρκώς, κυρίως λόγω της αναγκαιότητας ανέγερσης σχολείου και δημιουργίας χώρου πρασίνου. Οπως συμπλήρωναν μάλιστα, η περιοχή του Γηροκομείου είναι πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη και βρίσκεται μεταξύ υπερτοπικών κυκλοφοριακών αξόνων. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία τη διατήρηση και αξιοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων, κατέληξε το ΣτΕ, επικυρώνοντας την επίμαχη υπουργική απόφαση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ΔΕΗ