Έντυπη Έκδοση

Τα Κέντρα Κράτησης στο μικροσκόπιο

Συνέδριο για να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος «AEGEAS» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενες αρχές στην υποδοχή και διαχείριση των Κέντρων Κράτησης στα σημεία εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, οργανώνει σήμερα στο Βαθύ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου.

Το συνέδριο προβλέπεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Action AEGEAS» και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των νομαρχιών και εργαζόμενοι στα Κέντρα Κράτησης Σάμου, Χίου, Λέσβου και Εβρου, της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, των αρμόδιων υπουργείων, όπως και εκπρόσωποι των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων των παραπάνω περιοχών.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «AEGEAS» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2009, με σκοπό να συμβάλει στη συνεργασία μεταξύ των νομαρχιών που διαχειρίζονται Κέντρα Κράτησης παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών στα κυριότερα σημεία εισόδου, Σάμο, Λέσβο, Χίο και Εβρο.

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό αντίστοιχων Κέντρων της Νότιας Ιταλίας και πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες