Έντυπη Έκδοση

Νέος μέτοχος, νέα εποχή με 9 εκατ. ευρώ

Επιχειρηματίας, με έδρα τη Ζυρίχη, είναι έτοιμος να αγοράσει το 25-30% της ΑΕΚ μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αλλάξει ριζικά το σκηνικό

Μένουν τα τυπικά για να πάρει ανάσα και ο Νοτιάς, ο οποίος ώς τώρα ήταν ο μόνος χρηματοδότης Μένουν τα τυπικά για να πάρει ανάσα και ο Νοτιάς, ο οποίος ώς τώρα ήταν ο μόνος χρηματοδότης Μια νέα εποχή ξεκινάει για την ΑΕΚ με την επικείμενη συμφωνία με επιχειρηματία του εξωτερικού, ο οποίος είναι έτοιμος να βάλει 9 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει το 25-30% της ΠΑΕ μέσα από τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην ΑΕΚ δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το όνομα του επενδυτή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ελληνας (ή Κύπριος) που έχει ως έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι ωστόσο που ανεπισήμως επιβεβαίωσαν ότι οι επαφές όχι απλώς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά πως ουσιαστικά η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και απομένει μονάχα το διαδικαστικό σκέλος για να γίνουν οι ανακοινώσεις. Αν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε το σκηνικό στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αλλάζει ριζικά. Υστερα από την αποχώρηση του Τάκη Κανελλόπουλου σχεδόν ολόκληρο το οικονομικό βάρος έχει πέσει πάνω στις πλάτες του Νίκου Νοτιά. Με έναν δεύτερο ισχυρό πόλο λοιπόν στις τάξεις των μετόχων το μέλλον της ομάδας διαφαίνεται σαφώς πιο ευοίωνο.

Το πρόσωπο-«κλειδί» για τη συμφωνία είναι ο Νάσος Θανόπουλος, ενεργός μέτοχος της ΠΑΕ και αδελφός του προέδρου Νίκου Θανόπουλου. Ο νέος επενδυτής βρέθηκε στην Αθήνα και είχε σειρά επαφών μαζί του, προσδιορίζοντας το γενικότερο πλαίσιο της συνεργασίας καθώς και αρκετές λεπτομέρειες που αφορούν το λειτουργικό σκέλος. Με δεδομένο πως οι αδελφοί Θανόπουλοι χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά όσο και του ανθρώπου που είναι έτοιμος να μοιραστεί μαζί του το οικονομικό βάρος, δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές όσον αφορά το μάνατζμεντ. Στο υπάρχον «τιμ» απλώς θα προστεθεί ένας άνθρωπος που θα υποδείξει ο νέος επενδυτής.

Η πρώτη ένδειξη για τις ραγδαίες εξελίξεις ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η ΠΑΕ. «Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας ότι στην παρούσα χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη γενική συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2009 και ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί και το υπόλοιπο».

Λύνονται τα χέρια

Οσον αφορά τα μετεγγραφικά, είναι αυτονόητο πως η επικείμενη συμφωνία λύνει τα χέρια του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών του Παναθηναϊκού και λέει «ναι» στο ενδεχόμενο μετεγγραφής του στην ΑΕΚ, ενώ αναφορικά με τον επιτελικό χαφ και τον δεξιό μπακ ο Ντούσκο θα μπορεί πλέον να «σημαδέψει» και άλλους στόχους πέραν των Λεονάρντο και Σεϊταρίδη.

Κατά τ' άλλα, ο Παντελής Καφές παραχώρησε χθές στο Ζέεφελντ την πρώτη του συνέντευξη ως αρχηγός της ΑΕΚ. «Η ομοιογένεια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Πέρσι προς το τέλος της χρονιάς δείξαμε μια αρκετά καλή εικόνα που αν τη διατηρήσουμε φέτος και μπορέσουμε να τη βελτιώσουμε κι άλλο, θα είναι ένα καλό δείγμα» έδωσε το σύνθημα ο 31χρονος μέσος, προσθέτοντας: «Τα νέα παιδιά που αποκτήθηκαν αποτελούν κινήσεις ουσίας. Μπορεί να είναι νέοι σε ηλικία αλλά έχουν εμπειρίες και έχουν εμφανίσει δείγματα γραφής στη μέχρι τώρα πορεία τους».

Τα αποδυτήρια της ΑΕΚ έχουν πάψει, σύμφωνα με τον Καφέ, να μυρίζουν... μπαρούτι, όπως συνέβαινε την περσινή σεζόν: «Είναι αλήθεια ότι πέρσι είχαμε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα. Στο ξεκίνημα της χρονιάς βλέπω ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Εύχομαι να διατηρηθεί το καλό κλίμα που έχουμε μέχρι τώρα». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κιντής