Έντυπη Έκδοση

Χρώματα στην πόλη

Διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής εγκαινιάζονται σήμερα.

**Εγκαινιάζεται σήμερα στις 7 μ.μ. στη «Chryssothemis» Gallery (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι, τηλ.: 210- 6811418) η έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Τα αθηναϊκά». Ο δημιουργός στη σειρά αυτή θέλησε να αναδείξει το άρωμα της πόλης. Να κάνει ένα νοσταλγικό περίπατο στις διάφορες φάσεις της πόλης από το 1970 και μετά, κατά τον οποίο ο θεατής να περιδιαβάζει τη φυσιογνωμία της πόλης στο πέρασμα του χρόνου. Την απολαυστική αυτή περιδιάβαση συνθέτουν 25 μικρά έργα, τέμπερες κυρίως.

**Εγκαινιάζεται σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως (Σοφ. Βενιζέλου & Μαρίνου Αντύπα) το «Εικαστικό Δίμηνο» με μια αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Ιωσήφ Χατζηπαυλή, από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 μ.μ. ώς τις 9.30 μ.μ. μέχρι την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

**Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης «Γαία» (Αλκιβιάδου 103, Πειραιάς, τηλ.: 210-4133174) η παρουσίαση από κοινού και σε διάλογο των έργων της Αντζης Καρατζά και του Σταύρου Μπονάτσου. Η έκθεση αυτή εγκαινιάζει μια σειρά εκθέσεων με γενικότερο τίτλο «Ζευγάρια στη ζωή και στην τέχνη», που θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη.

**«Στα καμένα» ονομάζεται η 13η ατομική έκθεση του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου, που εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τέχνης «Αέναον». Ο ζωγράφος αποδίδει εικαστικά τα συναισθήματά του για τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου. Εως 24 Ιανουαρίου.

**Η εικαστική καλλιτέχνις Τίνα Καμπάνη σε διάλογο προσέγγισης του έργου της με την Μπία Παπαδοπούλου, κριτικό τέχνης και επιμελήτρια. Απόψε στις 8 μ.μ. στην atr-act (Σφαέλου 3, όπισθεν Αρείου Πάγου, τηλ.: 210-6436081).

**ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στον χώρο τέχνης του ξενοδοχείου «Les Lazaristes» στη Σταυρούπολη η νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού «Τέχνης Φλόγα», με έργα καταξιωμένων δημιουργών. Θα προλογίσει ο ιστορικός τέχνης που επιμελήθηκε και την έκθεση Λεόντιος Πετμεζάς. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ. και θα λειτουργεί καθημερινά ώς το Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 10 μ.μ. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις
Στο διαδίκτυο