Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανδρ. Λοβέρδος: Ούτε έξω πάμε καλά

Εξωτερική πολιτική που στερείται σχεδίου, τακτικής και στρατηγικής, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής», υποστηρίζει ότι πρόκειται για κατάσταση αντίστοιχη με το «χάος» που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βλέπει μεθοδευμένες κινήσεις πίσω από την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας. Εκτιμά ότι η Άγκυρα επιχειρεί να διευρύνει την ατζέντα των αξιώσεών της, για να μεταφέρει στο επίπεδο των διμερών σχέσεων τα προβλήματα που έχει με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα συνολικά.

Σχολιάζοντας τους υπαινιγμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, περί συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για το Αιγαίο, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε ανησυχητική τη σιωπή επί του θέματος.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι θα ήταν σωτήριο για τη χώρα οι εκλογές να διεξαχθούν το φθινόπωρο, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί τα εθνικά θέματα -εν όψει και της κρίσιμης για την πορεία ένταξης της Τουρκίας, ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Εμφανίστηκε, πάντως βέβαιος, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν έως το Φεβρουάριο, με τη χώρα να έχει μπει σε μια de facto προεκλογική περίοδο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Για το ίδιο θέμα
«Νταηλίκια στην Ε.Ε. δεν χωράνε»