Έντυπη Έκδοση

Καταγγελία Γιωτόπουλου- Τζωρτζάτου

Τραμπούκικη επίθεση «Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Πριν από ένα μήνα είχαμε καταγγείλει την προκλητική μεταγωγή του Ν. Κουνταρδά στην πτέρυγά μας και προβλέψαμε ότι «για οποιοδήποτε βίαιο ή αιματηρό επεισόδιο, που σίγουρα θα δημιουργηθεί, την πλήρη ευθύνη θα φέρει ο διευθυντής της φυλακής όπως και οι άλλοι αρμόδιοι που πήραν αυτή την απόφαση». Ενα μήνα μετά, τα γεγονότα μάς επιβεβαιώνουν πανηγυρικά.

Σήμερα Τρίτη γύρω στις 15.30 και ενώ πηγαίναμε στο χώρο του επισκεπτηρίου, δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από τον Ν. Κουνταρδά, το Χριστόδουλο Ξηρό και τον «επαναστάτη» Δ. Κουφοντίνα. Ο πρώτος επιτέθηκε σα λυσσασμένος στον Β. Τζωρτζάτο επιχειρώντας επανειλημμένα να τον χτυπήσει με καρέκλα και τραπέζι στο κεφάλι, ανεπιτυχώς, καθυβρίζοντάς τον χυδαία, χωρίς καν να τον γνωρίζει και να έχουν ανταλλάξει έστω και μία κουβέντα.

Ο δεύτερος, με τη γνωστή τακτική των απανταχού θρασύδειλων, που δεν τολμούν να πλησιάσουν τον αντίπαλό τους, έριξε από απόσταση και στους δύο βροχή από αντικείμενα, φλιτζάνια, τασάκια, γυαλιά, πιάτα, πούλια, καφετιέρες κ.λπ. με ιδιαίτερο μένος και είναι θαύμα που κανένα δεν βρήκε στόχο, γιατί τότε θα είχαμε σοβαρό τραυματισμό.

Ο τρίτος, δίπλα τους, τους έδινε οδηγίες και τους ενθάρρυνε.

Περιττό να πούμε ότι ενώ παρευρίσκονταν 3 φύλακες, δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τους εμποδίσουν...

Ο διάδρομος θύμιζε βομβαρδισμένη περιοχή.

Το έδαφος είχε προετοιμάσει ο Δ. Κουφοντίνας με επεισόδιο που προκάλεσε την Κυριακή. Παίζοντας το γνωστό του θέατρο του μάγκα, προβοκάρισε τον Τζωρτζάτο, λέγοντάς του από απόσταση ούτε καν δύο μέτρων: «Αν είσαι άντρας ρε και όχι γυναικούλα, τόλμησε να μου τα πεις», με αποτέλεσμα ο Τζωρτζάτος να του ζητήσει το λόγο και να τον γρονθοκοπήσει. Αυτός τότε κραυγάζοντας υστερικά, αντί να τα βάλει με τον Τζωρτζάτο, επιτέθηκε απρόκλητα στον Γιωτόπουλο που ήταν άσχετος και καθόταν πιο πέρα διαβάζοντας, ρίχνοντάς του αντικείμενα από μακριά, χωρίς να τον πλησιάσει, πιπιλίζοντας τη γνωστή καραμέλα ότι δήθεν αυτός έβαλε τον Τζωρτζάτο.

Το επεισόδιο δεν μπορούσε βέβαια να λήξει χωρίς τη συμμετοχή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Εμφανίστηκε τρέχοντας χωρίς να ξέρει τι είχε γίνει, και όπως του έχουν μηνύσει επιτέθηκε απρόκλητα και αλαλάζοντας στον Γιωτόπουλο ανεπιτυχώς.

Είναι πια ολοφάνερο ότι μπροστά μας ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από μυστικές υπηρεσίες για την εξόντωσή μας, όπως ακριβώς είχε γίνει ενάμιση χρόνο πριν, με τη στημένη υπόθεση των δήθεν ναρκωτικών στα κελιά μας. Εκτελεστές του σχεδίου είναι το «Επαναστατικό» τρίο, Κουνταρδάς, Χριστόδουλος, Κουφοντίνας, γι' αυτό φέρανε τον Κουνταρδά στην πτέρυγά μας.

Είναι πια φανερό ότι η φυσική μας ακεραιότητα κινδυνεύει, αφού είναι πολύ εύκολο να μας πλήξει κάποιος με αιχμηρό αντικείμενο που θα μας ρίξει από μακριά.

Τόσο περισσότερο εύκολο, που οι πραγματικοί φύλακες έχουν μετατεθεί αλλού, και οι περισσότεροι από αυτούς της πτέρυγάς μας μόνο κατ' όνομα είναι.

Αδυνατούν να προστατεύσουν κάποιον φυλακισμένο, όπως αυτό αποδείχτηκε πανηγυρικά τόσο την Κυριακή όσο και σήμερα.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι για οτιδήποτε μας συμβεί δεν θα ευθύνονται μόνο όσοι αναφέραμε στην προηγούμενη καταγγελία μας, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αλέκος Γιωτόπουλος - Βασίλης Τζωρτζάτος

Φυλακές Κορυδαλλού - Ειδική Πτέρυγα»

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Σωφρονιστικό σύστημα
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων