Έντυπη Έκδοση

Δικαστική συνδρομή και από Ιταλία για Siemens

Σε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ιταλικές Αρχές, όπου διεξάγεται και εκεί έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αναμένεται να προχωρήσει ο 4ος ειδικός ανακριτής, Ν. Ζαγοριανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ζητήσει έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία της ιταλικής έρευνας και θα προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία, τόσο για τη σύμβαση 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ και το πρόγραμμα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι όσο και για τους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, Αρμεντέλ και Rom Telecom.

Και αυτό γιατί υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, που δείχνουν την εμπλοκή τουλάχιστον τριών Ελλήνων, ήδη κατηγορουμένων στη χώρα μας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Πρ. Μαυρίδης, ο οποίος στην Ιταλία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλωστε δεν αποκλείεται η γείτονα χώρα να ζητήσει και την έκδοσή του.

Εκτός, όμως, από την Ιταλία, αναμένεται να διερευνηθεί και η περίπτωση της Νιγηρίας, καθώς φαίνεται πως έχει εντοπιστεί ακόμα ένας Ελληνας, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με τα εκεί «μαύρα ταμεία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ