Έντυπη Έκδοση

Κωνσταντόπουλος κατά «νεοαρχηγισμών» στον ΣΥΝ

Βολές εναντίον Αλαβάνου και δευτερευόντως εναντίον Τσίπρα εξαπέλυσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο Συνασπισμός κινδυνεύει να χάσει τα χαρακτηριστικά του κόμματος της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Κανάλι Ενα» του Πειραιά, όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΝ αντιμετωπίζει πρόβλημα ηγεσίας με προσωπικά χαρακτηριστικά, μίλησε για «ψευδοπροβλήματα κορυφής» και τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες. «Με βάση αυτές -πρόσθεσε- έγινε μια ομαλή διαδοχή ηγεσίας, όταν εγώ αποχώρησα χωρίς διασπάσεις και κραδασμούς. Εγινε δεύτερη ομαλή εκλογή ηγεσίας, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας. Ολα τα άλλα είναι σκιαμαχίες, οι οποίες σε τελευταία ανάλυση δεν παράγουν πολιτική αλλά σύγχυση και ανταγωνισμό». Και σ' αυτό το σημείο μίλησε για «κονκλάβια κορυφής», τα οποία «δεν είναι δημοκρατικές διαδικασίες. Η ανανεωτική αριστερά δεν μπορεί να στέκεται απαθής σε φαινόμενα νεοαρχηγισμών και νεοδογματισμών», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ επέσεισε τον κίνδυνο ο πολιτικός αυτός χώρος «να χάσει τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν, ως ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά, κόμμα διακριτό, ελπιδοφόρο, με κύρος ευρύτερο από την εκλογική του δύναμη, που όλοι υπολόγιζαν τη φωνή του και περίμεναν τον λόγο και τον ρόλο του». Στο σημείο αυτό δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές. «Είναι ευθύνη των κομμάτων να μιλήσουν», είπε, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι «ο ΣΥΝ πρέπει να πει συγκεκριμένα πώς θα βγούμε από την κρίση, ποιο κόστος έχει η πολιτική εξόδου και πώς θα γίνει δίκαια η κατανομή του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ