Έντυπη Έκδοση

ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ «ΚΑΘΑΡΗ ΑΘΗΝΑ»

Η «σκούπα» της αναλγησίας

Μετά την «πρεμιέρα» με την ισοπέδωση του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα και την «εκκαθαριστική επιχείρηση» στο κτίριο του παλαιού Εφετείου, η ΕΛ.ΑΣ. συνέχισε τις επιχειρήσεις-σκούπα σε άλλα δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα δεκάδες μετανάστες -ανάμεσά τους και γυναίκες με μικρά παιδιά- πιστή στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής».

Οργή και αγανάκτηση: Πού πάμε; Οργή και αγανάκτηση: Πού πάμε; Το νέο επεισόδιο στο σχέδιο «Καθαρή Αθήνα», που παίχτηκε χθες σε δύο κτίρια, στην οδό Σαχτούρη 6 και στην οδό Βερανζέρου 33, και πραγματοποιήθηκε με τη γνωστή μέθοδο... ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, έμελλε να αποκαλύψει και μια άλλη σημαντική πτυχή: ότι οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν... 5-7 ευρώ την ημέρα έκαστος στους ημεδαπούς ιδιοκτήτες των κτιρίων, για να στοιβάζονται στα δωμάτια και να έχουν στέγη, έστω και υπό άθλιες συνθήκες.

Με γάντια και μάσκες, 120 αστυνομικοί εισέβαλαν στα δύο κτίρια και προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής περισσότερους από 100 οικονομικούς μετανάστες, ανάμεσά στους οποίους και γυναίκες με τα μικρά τους παιδιά.

Θα θυμάται σε όλη του τη ζωή αυτήν τη στιγμή.. Θα θυμάται σε όλη του τη ζωή αυτήν τη στιγμή.. Οι χθεσινές «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» της Αστυνομίας -που γίνονται στο πλαίσιο των... καθαρισμών κτιρίων, τα οποία έχουν «χαρτογραφηθεί» από τη Νομαρχία και τον Δήμο ως «εστίες μόλυνσης»- ξεκίνησαν από το κτίριο της οδού Σαχτούρη, στο οποίο η συντριπτική πλειονότητα των ενοίκων ήταν άνδρες. Μέσα στο κτίριο βρέθηκαν 63 μετανάστες. Οι 31 εξ αυτών συνελήφθησαν. Ο ένας κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων», καθώς βρέθηκε στην κατοχή του στιλέτο, και ένας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (είχε 40 γραμμ. ηρωίνη).

Στο κτίριο της οδού Βερανζέρου, όπου από τους 37 προσαχθέντες, οι 25 που διέμεναν εκεί είναι μικρά παιδιά και γυναίκες, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για έκδοση και κατοχή πλαστών εγγράφων.

Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν συνολικά 46 μετανάστες. Οι 43 από αυτούς επειδή βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Τα γυναικόπαιδα αποφασίστηκε να επιστρέψουν για να διαμείνουν στο κτίριο μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον τους από τον εισαγγελέα.

Τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προέβησαν στον καθαρισμό των κτιρίων. Ενώ από τους υπαλλήλους της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε βάρος των ιδιοκτητών των κτιρίων.

* Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει: «Η επιχείρηση σχεδιάστηκε με συνεργασία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του νομάρχη Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού. Οι αντιμεταναστευτικές οδηγίες της Ε.Ε., η μηδενική ανοχή του ΠΑΣΟΚ, η ρατσιστική πολιτική του ΛΑΟΣ δίνουν αέρα στα πανιά όσων θέλουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους ότι θα λύσουν το μεταναστευτικό με ΜΑΤ, δακρυγόνα και τρομοκρατία».

* Το ΚΚΕ κατήγγειλε το χθεσινό «πογκρόμ της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας σε βάρος οικονομικών μεταναστών», τονίζοντας ότι έγινε «με πρόσχημα την εγκληματικότητα».

Κατά το ΚΚΕ, η κυβέρνηση «εκμεταλλεύεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων από τη δράση εγκληματικών στοιχείων, για να επιβάλει συλλήβδην την αντιλαϊκή πολιτική της». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Μετανάστες και πρόσφυγες