Έντυπη Έκδοση

Η νταλίκα έκρυβε... 10 Κούρδους

* Δέκα Κούρδους ημιλιπόθυμους βρήκαν οι λιμενικοί της Πάτρας μέσα σε κρύπτη νταλίκας, που επρόκειτο να ταξιδέψει για την Ιταλία.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

* Από 5.500 έως 9.000 ευρώ ο καθένας δήλωσαν ότι θα κατέβαλλαν για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα οι εννέα λαθρομετανάστες (ανάμεσα τους κι ένα ανήλικο παιδί) που εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην περιοχή της Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης. Μαζί τους συνελήφθη κι ένας 42χρονος Ελληνας κατηγορούμενος για διακίνηση λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την αστυνομία οι παραπάνω εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την αγροτική περιοχή Φερών Εβρου και είχαν προορισμό την Αθήνα με ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη. Οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλλαν στους λαθροδιακινητές τα χρήματα για τη μεταφορά μέσω συγγενικών τους προσώπων. Διεξάγονται έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.

* Συνοροφύλακες της Ξάνθης συνέλαβαν στην Εγνατία οδό Ξάνθης - Καβάλας 25χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, με την κατηγορία ότι μετέφερε τρεις λαθρομετανάστες από το Ιράκ, με πρόθεση την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ οι συλληφθέντες, διακινητής και λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες