Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ - ΤΖΩΡΤΖΑΤΟ

Υποσχέθηκαν μέτρα προστασίας

Ειδικά μέτρα για την προστασία των Αλ. Γιωτόπουλου και Βασ. Τζωρτζάτου αναμένεται να λάβει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την καταγγελία τους ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από συγκρατούμενούς τους, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από τους φύλακες που ήταν παρόντες, η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να παρέμβει προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα επεισόδια. Το πράσινο φως για να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία άναψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, ενώ τα μέτρα επεξεργάζεται ο ειδικός γραμματέας ασφάλειας σωφρονιστικών καταστημάτων Γ. Μητρόπουλος.

Ηδη σε πρώτη φάση οι Αλ. Γιωτόπουλος και Β. Τζωρτζάτος, οι οποίοι κρατούνται στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αποφασίστηκε να μην προαυλίζονται τις ίδιες ώρες με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες για συμμετοχή στη 17Ν. Ο τελικός σχεδιασμός προβλέπει να γίνει ειδική διαρρύθμιση ώστε ο χώρος προαυλισμού των δύο να είναι εντελώς ξεχωριστός. Επίσης, θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μην είναι δυνατή η επαφή τους με τους άλλους συγκρατουμένους στην πορεία προς το χώρο του επισκεπτηρίου, όπου σύμφωνα με την πρόσφατη καταγγελία των Γιωτόπουλου - Τζωρτζάτου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τον Ν. Κουνταρδά, τον Χρ. Ξηρό και τον Δ. Κουφοντίνα.

Στην επιστολή τους (δημοσιεύθηκε στην «Ε» στις 29 Ιουλίου) ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι υπάρχει «συγκεκριμένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από μυστικές υηρεσίες για την εξόντωσή μας, όπως ακριβώς είχε γίνει ενάμιση χρόνο πριν, με τη στημένη υπόθεση των δήθεν ναρκωτικών στα κελιά μας. Εκτελεστές του σχεδίου είναι το "Επαναστατικό" τρίο, Κουνταρδάς, Χριστόδουλος, Κουφοντίνας». Κατέληγαν με την επισήμανση ότι για οτιδήποτε τους συμβεί θα ευθύνεται και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα είχαν καταγγείλει την «προκλητική μεταγωγή» του Ν. Κουνταρδά στην πτέρυγά τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Σωφρονιστικό σύστημα
Δικαστικό ρεπορτάζ