Έντυπη Έκδοση

Κοινό πρόγραμμα υπ. Παιδείας και Πολιτισμού για τους μαθητές των σχολείων

Την ελεύθερη πρόσβαση, με ειδική κάρτα, των μαθητών σε σύγχρονους πολιτιστικούς χώρους διά της αναβίωσης του θεσμού των «Θεωρικών» και τη γνωριμία τους με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική μέσα από τους λεγόμενους «νεοκλασικούς περιπάτους» στις γειτονιές της Αθήνας προβλέπουν τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν από τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους που επικυρώθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός των δράσεων για την εφαρμογή του προγράμματος «Παιδεία - Πολιτισμός» στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ και η εφαρμογή νέων προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ώστε να ενταχθούν πολιτισμικές δραστηριότητες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Α. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε, εκτός των πεπραγμένων, στην επέκταση του θεσμού των καλλιτεχνικών αγώνων και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς στον θεσμό των «Θεωρικών» και των «Νεοκλασικών Περιπάτων». Οπως έγινε γνωστό, από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επικυρώθηκε ο προγραμματισμός για την εφαρμογή των δράσεων που αφορούν:

**Τη δημιουργία «μικρής βιβλιοθήκης» για τους τελειόφοιτους των Λυκείων.

**Την τοποθέτηση αντιγράφων εικαστικών έργων στα σχολεία.

**Τη διοργάνωση θερινών ανασκαφικών διδασκαλείων σε επιλεγμένους χώρους με τη συμμετοχή φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και μαθητών.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει πως «υπόσχονται να επαναφέρουν ό,τι κατήργησαν. Τι να περιμένει κανείς από έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που στα 5,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας δεν αισθάνθηκαν ούτε μία φορά την ανάγκη να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για θέματα παιδείας και πολιτισμού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργείο Παιδείας