Ηλεκτρονική Έκδοση

Επίθεση χάκερς σε Facebook, Twitter και Blogspot

Τελευταία ενημέρωση: 22:10

Τα κοινωνικά δίκτυα (social networks) Facebook, Twitter και Blogspot στο διαδίκτυο δέχθηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης μαζική επίθεση από χάκερς, η οποία προξένησε σημαντικά προβλήματα διασύνδεσης με τους χρήστες τους. Πλέον, τα δίκτυα λειτουργούν κανονικά.

Το Twitter παρέμεινε "άλαλο" από τις 17:00 έως τις 20:00. Σύμφωνα με τους διαχειριστές του κοινωνικού αυτού δικτύου, ο ιστότοπος δέχθηκε καταιγισμό μηνυμάτων από άγνωστους αποστολείς, γεγονός που οδηγεί το σύστημα στο να "κρεμάσει" τελείως. Την ίδια στιγμή και το Facebook παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα κατά την προσπέλασή του.

Μεγάλα προβλήματα εμφανίζονται, ωστόσο και στην blogoσφαιρα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες χρηστών του Blogspot, η ομώνυμη πλατφόρμα ιστολογίων έχει δεχθεί επίθεση από χάκερς, οι οποίοι κατέστρεψαν ή παραποίησαν αρκετά από τα δημοσιευμένα blogs.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Biz Stone, ένας από τους ιδρυτές του Twitter δήλωσε ότι: "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η επίθεση σχετίζεται με οποιαδήποτε προγενέστερη δραστηριότητα των χάκερς. Προς το παρόν, προσπαθούμε να αμυνθούμε απέναντι σε αυτήν την επίθεση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε έρευνες για τον εντοπισμό των υπαιτίων".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

4 σχόλια

1 Ο/Η Παναγιώτης Παπαχατζής έγραψε: (πριν 12 έτη)
Μάλλον έχετε κάνει λάθος. Στο blogspot δεν παρατηρήθηκε καμια ανωμαλία. Εαν η πηγή σας είναι αντίστοιχα άρθρα ξένων ειδησεογραφικών sites μπερδέψατε το livejournal - που στην χώρα μας είναι ελάχιστα διαδεδομένο - με το blogspot.
2 Ο/Η Petros έγραψε: (πριν 12 έτη)
Χτυπήθηκε και το Blogspot!However, a source with knowledge of the situation said that the company is working with Google and Twitter to investigate the matter further. The source said there were reports Google's Blogspot site also had been hit with a DoS attack, although Google did not immediately respond to an inquiry about whether this was indeed the case.

http://www.pcworld.com/article/169775/facebook_confirms_dos_attack_same_day_as_twitter.html
3 Ο/Η Otinanai. έγραψε: (πριν 12 έτη)
Kala na pathoun, Social Networks kai foutses MPLUE!.
4 Ο/Η greekbox έγραψε: (πριν 12 έτη)
Άλλο τα Social Networks και άλλο το blogspot. Η βασική τους διαφορά είναι ότι ο χώρος στο blogspot σου παραχωρείται εξ ολοκλήρου (μέχρι στιγμής), ενώ στα Social Networks ο χώρος σου παραχωρείται ναι μεν, αλλά γεμάτος διαφημίσεις που δεν μπορείς να βγάλεις και που τελικά καθορίζουν το τοπίο.
Χρήσιμα όμως είναι όλα ανάλογα με το επίπεδο του χρήστη και το χρόνο που έχει για να διαθέσει και κάθε προσπάθεια επίθεσης νομίζω ότι θα αποβεί ατελέσφορη.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 4

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο