Ηλεκτρονική Έκδοση

Για σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα έκανε λόγο ο ΣΥΝ

Εργατικό δυστύχημα στη Μεγαλόπολη

Ένας 39χρονος αλλοδαπός εργάτης έχασε τη ζωή του σήμερα, στον Τριπόταμο του Δήμου Μεγαλόπολης, σε εργοτάξιο που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Ο 39χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής μετάλλων, στο εργοτάξιο της υπεργολάβου εταιρείας ΣΤΡΑΚΤΩΡ της Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. και κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης εξέπνευσε.

Ο υπεύθυνος εργολάβος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του εργοταξιακού χώρου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Τρίπολης, η οποία τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος συνεχίζεται με εντολή της εισαγγελέως Τρίπολης κι αυτή την ώρα διενεργείται αυτοψία στο εργοτάξιο που σημειώθηκε το περιστατικό από κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας, ενώ έχει διαταχθεί και νεκροψία νεκροτομή.

Με αφορμή το δυστύχημα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ''εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του'' και καλεί ''τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να επιληφθεί για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Επίσης "Απαιτεί από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των διαχρονικά υποβαθμισμένων ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών, ώστε να σταματήσουν πλέον οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή, την ασυδοσία των εργοδοτών''.

ΣΥΝ: Άλλος ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στο βωμό της ασυδοσίας των εργοδοτών

"Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι έχουν την ίδια μοίρα, να πέφτουν θύματα στυγνής εκμετάλλευσης αλλά και να χάνουν τη ζωή τους στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που γενικεύεται στην Ελλάδα", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνισθούν για να επιβάλλουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλειάς, αλλά και να ακυρωθεί στην πράξη η επιχειρούμενη αφαίρεση των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία