Έντυπη Έκδοση

«ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ» ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει προεκλογική εκστρατεία

Η φράση... πάμε σαν πέρυσι φαίνεται ότι περικλείει τον σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου για τη νέα πολιτική περίοδο που αρχίζει στις 17 Αυγούστου, ημερομηνία που την έχει θέσει ως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος και η οποία όπως έχει πει θα έχει διάρκεια από ένα μήνα έως έξι μήνες.

Η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην περυσινή ΔΕΘ κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν, η επιτυχία αυτή να επαναληφθεί και φέτος Η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην περυσινή ΔΕΘ κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν, η επιτυχία αυτή να επαναληφθεί και φέτος Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί άμεσα να κάνει εκλογές, σε διαφορετική περίπτωση «θα συρθεί σε εκλογές τον Μάρτιο».

Το «σαν πέρυσι», λένε συνεργάτες του, έχει σχέση με το γεγονός ότι ένας ανάλογος σχεδιασμός, που έγινε τέτοια εποχή πέρυσι, έφερε τη νίκη στις ευρωεκλογές, καθώς περιελάμβανε συγκεκριμένες κινήσεις (δημοσκοπικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές, κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων διακυβέρνησης στη ΔΕΘ, ανάδειξη κυβερνητικών σκανδάλων, σκληρή αλλά και προγραμματική αντιπολίτευση και αίτημα για πρόωρες εκλογές).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός της νέας περιόδου, η οποία ευελπιστούν στο ΠΑΣΟΚ να τους φέρει στην εξουσία, θα έχει τα εξής στάδια:

Οι κρίσιμες μέρες

1 Την περίοδο από 17 έως 31 Αυγούστου. Αυτές τις μέρες πολιτικά τις θεωρούν τις πιο κρίσιμες, κυρίως γιατί ο Κ. Καραμανλής θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, αν δηλαδή θα κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τους επόμενους δυο-τρεις μήνες ή αν θα επιλέξει να πάει μέχρι τον Μάρτιο... Επί της ουσίας, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί αυτές τις μέρες ανάλογα με τις αποφάσεις του Καραμανλή. Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου θα προετοιμάσει την παρουσία του στη ΔΕΘ, δίνοντας βάρος στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα παρουσιάσει. Στις 24 Αυγούστου θα λάβει απ' όλους τους τομεάρχες τις σχετικές εισηγήσεις.

Η 3η Σεπτέμβρη

2 Την εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου. Στην περσινή εκδήλωση είχε πει για πρώτη φορα ότι οι ευρωεκλογές έχουν για το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικό χαρακτήρα.

Φέτος θα επιχειρηματολογήσει υπέρ της θέσης του να γίνουν πρόωρες εκλογές, ακόμα και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα προβάλλει και πάλι το σύνθημα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», ενώ σύμφωνα με αυτά που αναμένεται να πει, οι εκλογές είναι αναγκαίες για τους εξής λόγους:

-Χρειάζεται ένας αξιόπιστος προϋπολογισμός στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ασθενέστερων από μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, που θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

-Πρέπει από τώρα μια νέα κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί με την Ε.Ε. την παράταση της προθεσμίας μείωσης του ελλείμματος και όλων των άλλων υποχρεώσεων της χώρας.

-Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί να στηρίζεται σε βουλευτές που βαρύνονται με σκάνδαλα και οι οποίοι επί της ουσίας κρατούν όμηρο τον Κ. Καραμανλή κι αυτός με τη σειρά κρατάει όμηρο τη χώρα.

-Η παράταση του βίου της κυβέρνησης οδηγεί την οικονομία σε μη αναστρέψιμη πορεία, αφού η κυβέρνηση δεν έχει συνολικό και μακρόπνοο σχεδιασμό και δεν κατόρθωσε στα πέντε χρόνια να βελτιώσει ούτε έναν τομέα.

Η Θεσσαλονίκη

3 Την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Αν έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές θα παρουσιάσει αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, αν όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, θα αναφερθεί κυρίως σε οικονομία, ανάπτυξη, φορολόγηση, ενίσχυση ασθενεστέρων. Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος που θα παρουσιάσει, θα είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου (δηλώσεις του σήμερα στον «Επενδυτή»), «ένας οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, στη βάση του οποίου θα διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ένα νέο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας». Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει:

-Ενίσχυση της απασχόλησης, άμεση στήριξη του εισοδήματος των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, των χαμηλόμισθων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, έλεγχο των κρατικών δαπανών, καθιέρωση προϋπολογισμών προγραμμάτων. *

Το σερφ, ο σκύλος και οι επιθέσεις επί προσωπικού

Ξεχωριστό κομμάτι στον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ είναι η αντιμετώπιση των προσωπικών επιθέσεων που δέχεται ο Γ. Παπανδρέου. Οι συνεργάτες του λένε ότι αυτές θα πυκνώσουν και θα προέρχονται:

- Ευθέως και φανερά από τον Κ. Καραμανλή, τη Ν.Δ. και υπουργούς και θα έχουν ως μανδύα πολιτικό περιεχόμενο με στόχο να καταστήσουν τον Γ. Παπανδρέου ως έναν ανεύθυνο αρχηγό. Θυμίζουν τις πρόσφατες σκληρές επιθέσεις εναντίον του από τον Κ. Καραμανλή λόγω της θέσης του ΠΑΣΟΚ για την προεδρική εκλογή.

- Μέσω «ανυπόστατων πληροφοριών» που θα βγάζουν προς τα έξω οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της Ν.Δ. και που στόχο θα έχουν να πλήξουν το κύρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους λένε ότι τόσο εκείνη η πληροφορία που είχε δημοσιευθεί παλιότερα ότι δήθεν χάθηκε προ μηνών με το σερφ και τον μάζεψε ένας ψαράς όσο και η τελευταία ότι τον δάγκωσε σκύλος είναι ανυπόστατες, ψευδείς και προέρχονται από τη Ν.Δ.

«Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν την αδυναμία και τον πανικό της Ν.Δ. αλλά και την ισχυροποίηση του Γ. Παπανδρέου. Οσο τον χτυπάνε και μάλιστα με τέτοιο τρόπο τόσο τον ισχυροποιούν και δείχνουν ότι τον φοβούνται. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το λούκι», μας έλεγε χθες κορυφαίος κομματικός παράγοντας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση