Ηλεκτρονική Έκδοση

Για παρέμβαση στις ανακριτικές διαδικασίες κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Δένδιας

Επιχείρηση συσκότισης της υπόθεσης Siemens καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την υπόθεση Siemens. Με νέα ανακοίνωσή του, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρατήσει στο σκοτάδι την περίοδο 2004-2007, μετά και τα νέα στοιχεία που δείχνουν δωροδοκία πολιτικών κομμάτων από το 2004 έως και το 2007. Για «μακρύ εισπρακτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Siemens», έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις στην υπόθεση Siemens, το ΠΑΣΟΚ έθεσε, χθες, πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση. Όπως ανεμένετο, δεν απαντήθηκε κανένα. Τουναντίον, επισημάνθηκε από την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να θέτει ερωτήματα, διότι είναι… αντικείμενο της διερεύνησης.", τόνισε ο Ντίνος Ρόβλιας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι με τις νέες αποκαλύψεις "καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορώνες περί δήθεν μη εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο της Siemens" και κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή επειδή αρνήθηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, για την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens από τη Βουλή, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής.

"Αποδεικνύεται πλέον, ότι αντικείμενο της διερεύνησης, τουλάχιστον για την περίοδο 2004-2007, είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία, αντί να συσκοτίζει, να συμμετάσχει στη διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας.", κατέληξε ο Ντίνος Ρόβλιας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: "Το ΠΑΣΟΚ, με το μακρύ εισπρακτικό παρελθόν στην υπόθεση της Siemens, οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη Δικαιοσύνη και να εμπιστευθεί τους θεσμούς. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τηρεί καν τα προσχήματα και εξακολουθεί να παρεμβαίνει ωμά στις ανακριτικές διαδικασίες, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
ΠΑΣΟΚ
Δικαστικό ρεπορτάζ