Έντυπη Έκδοση

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Η Εθνική στην Κίνα

Αναχώρησε χθες (12 Αυγούστου) για την Κίνα η εθνική ομάδα παραδοσιακού Γουσού προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Πρωτάθλημα Παραδοσιακών Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών, στο Qingdao, από 14 έως 16 Αυγούστου.

Ο Χ. Παπαχρήστος σημαιοφόρος της Εθνικής στο παγκόσμιο του 2008 Ο Χ. Παπαχρήστος σημαιοφόρος της Εθνικής στο παγκόσμιο του 2008 Το διεθνές πρωτάθλημα οργανώνεται υπό την αιγίδα της International Federation του Qingdao κάθε δύο χρόνια στοχεύοντας στην καθιέρωση και την ανάπτυξη του παραδοσιακού Γουσού.

Στο φετινό έβδομο πρωτάθλημα συμμετέχουν είκοσι χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Αγγλία, Βραζιλία, Ολλανδία και Ελλάδα. Η αποστολή της Εθνικής μας αποτελείται από τους αθλητές του Α.Σ. Κεραμεικός, Χρήστο Παπαχρήστο (πρώτη θέση στη λόγχη και δεύτερη στη γροθιά στο παγκόσμιο του 2006 και τρίτη θέση στο πλατύ σπαθί το 2008) και τον Γιώργο Διβάνη (πρώτη θέση στη λόγχη στο παγκόσμιο του 2008). Την αποστολή συνοδεύει ο προπονητής Δημήτρης Δούκας, ο οποίος και εξήγησε ότι η αδυναμία της ομοσπονδίας να υποστηρίξει χρηματικά τους αθλητές αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή περισσότερων αθλητών στο διεθνές πρωτάθλημα. Αδυναμία, που οφείλεται στην πενιχρή επιχορήγηση που η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού-Κουνγκ φου λαμβάνει από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Εντούτοις οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους με δικά τους έξοδα, για άλλη μια φορά, θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση, ενώ θα παραμείνουν στην Κίνα για ένα μήνα με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010. Ταυτόχρονα θα λάβουν μέρος σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, ερχόμενοι σε επαφή με ξένους αθλητές, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν του χρόνου στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός