Έντυπη Έκδοση

Νέες βολές κατά Αθανασίου για τους χειρισμούς δικαστών

Βολές κατά του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου, με αφορμή την τρίτη δημόσια στήριξη που προσέφερε στον ανακριτή του σκανδάλου της Siemens Ν. Ζαγοριανό, εξαπολύει η Αλληλεγγύη Δικηγόρων.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Αντ. Βγόντζας, υπενθυμίζει στον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των δικαστών τις ενέργειες του ανακριτή που εκθέτουν τη χώρα μας. Από την άρνησή του να παραδώσει ολόκληρη τη δικογραφία στους κατηγορουμένους της υπόθεσης και τα εννέα δικαστικά βουλεύματα που εκδόθηκαν και ακυρώνουν τις θέσεις του, μέχρι τον τεμαχισμό της υπόθεσης με τη διερεύνηση αποκλειστικά και μόνον της περιόδου πριν από τον Μάρτιο 2004, τη στιγμή που οι γερμανικές δικαστικές αρχές του έχουν αποστείλει καταθέσεις για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων την περίοδο 2004-2007, αλλά και τη σύλληψη ανήλικων παιδιών κατηγορουμένων...

«Εχει προηγούμενο η σύλληψη κατηγορουμένων μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την αποφυλάκισή τους γιατί ακυρώθηκαν δικές του παράνομες ενέργειες;», διερωτάται η Αλληλεγγύη και καλεί την ΕΔΕ σε διάλογο για την ανάγκη διασφάλισης της ανεξαρτησίας των θεσμών. «Θέλετε να τον ανοίξουμε ειλικρινά και από μηδενική βάση; Μπορείτε;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ