Έντυπη Έκδοση

Ε.Σ .Θεσσαλονίκης: SOS, παρεμπόριο

Εν αναμονή των μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης για την τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, τελεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως την ώρα που η ασφυξία στην αγορά και η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων οδηγούν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην απασχόληση, το παρεμπόριο ανθεί. Εχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, αποτελεί μάστιγα για την ελληνική οικονομία, με τζίρους που αντιστοιχούν σε τεράστια φοροδιαφυγή και απώλειες εσόδων ΦΠΑ, στις οποίες προστίθενται οι διαφυγόντες δασμοί, δημοτικά τέλη, ασφαλιστικές εισφορές και οι χαμένες θέσεις εργασίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ελπίζει στην άμεση υιοθέτηση από το υπουργείο Ανάπτυξης μέτρων που θα αντιμετωπίζουν ριζικά το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης αγαθών και προτείνει: απλοποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης-καταστροφής προϊόντων παρεμπορίου. Αυστηροποίηση των ποινών, συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους για τον εντοπισμό και την πάταξη των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης των προϊόντων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική