Ηλεκτρονική Έκδοση

Όχι στην διαγραφή Κοροβέση λέει ο Αλαβάνος

Χαρακτήρισε πολιτικό λάθος τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό πολιτικό λάθος και πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα, χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος τις δηλώσεις Κοροβέση. Ωστόσο, τάχθηκε κατά της διαγραφής του βουλευτή από το κόμμα δηλώνοντας “με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής παρά του Περικλή Κοροβέση”

Η παρέμβαση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δύο ημέρες μετά την πολιτική δήλωση που έβαλε “φωτιά” στον ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ έχουν ήδη “φουντώσει” τα αιτήματα στους κόλπους του κόμματος για τη διαγραφή του Περικλή Κοροβέση. Επί του θέματος, η τοποθέτηση του Α. Αλαβάνου, ήταν σαφής: “αυτά που διαβάζω περί διαγραφών του Περικλή Κοροβέση δεν μπορούν να έχουν καμία βάση. Θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος με το μαρτύριο και τη μαρτυρία του συνέβαλε στη μεγαλύτερη ήττα ίσως της χούντας σε διεθνές επίπεδο, στην αποπομπή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εκφράσει με τη ζωή και το έργο του, τον βαθύ πόνο και τις αξίες της Αριστεράς δεν μπορεί να διαγραφεί από κανένα μας. Με μεγαλύτερη ευκολία θα μπορούσα να τεκμηριώσω ένα αίτημα δικής μου διαγραφής παρά του Περικλή Κοροβέση”. Για αυτή καθ' αυτή τη  δήλωση Κοροβέση, ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι η τοποθέτηση που έγινε ήταν "πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινοβουλευτική του ομάδα και τον κόσμο μας, για τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο αλλά και για θεσμούς και πρόσωπα όπως ο Λεωνίδας Κύρκος τα οποία δέχθηκαν μια αστήρικτη κριτική".

Ο κ. Αλαβάνος, έστειλε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη: “Θέλω να πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνει τη δική της υπεύθυνη τοποθέτηση σε όλα τα ζητήματα που θίχθηκαν και θέλω να πιστεύω ότι ο Περικλής Κοροβέσης με την εντιμότητα που τον διακρίνει θα αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί. Θέλω να πιστεύω ότι από την Τρίτη η Κ.Ο. θα συνεχίσει τη γνωστή συλλογική, συντροφική, μαχητική και προωθημένη παρουσία της”.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

15 σχόλια

11 Ο/Η Zantoulis έγραψε: (πριν 10 έτη)
Διαφωνώ με την θέση σου Σ.Αντωνόπουλε. Δε πιέζεται ένα κόμμα "πολιτικά" με μία δήλωση ή άποψη έστω και του Λεωνίδα Κύρκου, ιδιαίτερα τη στιγμή που παρατηρούν στο ΠΑΣΟΚ ότι πλέον έχουν ανακτήσει μεγάλο μέρος τη κυριαρχίας πολιτικά και εκλογικά ευελπιστούν (ορθώς να σκέφτονται μάλιστα αν κρίνουμε όχι μόνο απο δημοσκοπήσεις αλλά και από τις Ευρωεκλογές που σαφώς δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις Εθνικές, παρόλα αυτά παραμένουν εκλογές...)να επιτύχουν μοναχοί τους σημαντική νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές (και μάλιστα με το νέο εκλογικό σύστημα). Ποιό είναι το κομματικό συμφέρον σε αυτή την περίπτωση και πώς ερμηνεύεται από ποίον? Άρα γιατί να "υποπέσουν" σε μία θέση υπέρ ενός Λαϊκού Κινήματος (πόσο περίεργο ακούγεται αυτό σε έναν πρωτοετή φοιτητή, ο οποίος θα ψάχνει από εδώ και από εκεί τα ίχνη ή τα "σπάργανα" αυτού Λαϊκού Κινήματος που διεκδικά όχι μονο κοινωνικά αλλά και πολιτικά μέσω των εκπροσώπων τους (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝ, ΚΚΕ) την εξουσία από τους εκπρόσωπους (ΠΑΣΟΚ?, ΝΔ?) των "μονοπωλίων"; ) Βλέπετε κάποια αντίφαση ή μήπως κατέχομαι από ατέρμονες και ανελαστικές ιδεολογικές αγκυλώσεις?

Θα μπορούσα να υποστηρίξω ό,τι επικοινωνιακά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ ένοιωθε μεγαλύτερη πίεση τα προηγούμενα 2 χρόνια, όταν έβλεπε να έχανε μεγάλο μέρος της πολιτικής ηγεμόνιας του και της επιρροής του παρά τώρα, το οποίο βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία κα ίσως σε μια πιο συσπειρωμένη βάση.

Ίσα-ίσα η πίεση τείνει να είναι "ενδότερη", προς το υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ για το πού πρέπει να κατευθυνθεί και με ποιόν χωρίς να ξεκαθαρίζει υπο ποίους όρους "συμμαχία" (η δήλωση του Λ. Κύρκου,ό,τι ο Γ.Α. Παπανδρέου είχε μερίκές ωραίες ιδέες δε μου λέει τίποτα, διότι και το Κόκκινο έχει ωραίες ιδέες αλλά και ο Κοροβέσης ακόμα ομορφότερες και μάλιστα κάποιες από αυτές εφικτές στο παρόν σύστημα των"μονοπωλίων". Η συχνή εμφάνιση και παρέμβαση του Λ.Κύρκου τα τελευταία 1-2 χρόνια, που ναι μεν είναι εκτός του "πολιτικού στίβου" αλλά με το δημόσιο λόγο του προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα δε μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως πολιτική επιλογή υπέρ των "μονοπολίων" και όχι όπως κατά "των".

Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζεις πολιτικά αυτό που ακριβώς ένας ψιλιασμένος "πρωτοετής" πολιτικών και κοινωνικών επιστημών που διαβάζει αρθρα, πολιτικά προγράμματα και διάφορες πολιτικές αναλύσεις, αλλά ίσως να έχει δει από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον και μόνο παρόμοια Ευρωπαϊκά σενάρια, να υποστηρίξει εκ των προτέρων ποιά θα είναι η κατεύθυνση του επιχειρήματος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΝ μεμονωμένα με το ΠΑΣΟΚ?
Έχετε την υποψία ό,τι η έκβαση θα ακολουθήσει μία κατεύθυνση κατά των μονοπωλίων και θα είναι (φιλο-) λαϊκή κιόλας? Δε το αντιλαμβάνομαι αυτό και δε μπορώ να παρατηρήσω από πού θα προκύψει αυτή η ριζοσπαστικοποίηση κοινωνικώς άρα και πολιτικώς μέσα στο ΠΑΣΟΚ... όταν γνωρίζουμε ό,τι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπιστεί ιδεολογικά προς νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατευθύνσεις και αυτό φαίνεται και απο την πρακτική της τόσα χρόνια και κυβερνητικά αλλά αντιπολιτευτικά.

Δεν είμαι κατά της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΝ, αφού έτσι κάποιοι υποστηρίζουν), αλλά αυτό που μπορώ να υποστηρίξω είναι ό,τι δεν βλέπω μεγάλο κίνδυνο στα "τρανά μονοπώλια" από αυτή τη συνεργασία. Αυτά προς το παρόν. Όσο για τους αγώνες των παλιών, έχω βαρεθεί την αγιοποίηση των αγώνων και των ηρώων! Δε χρωστάμαι σε κανέναν, αλλά αναγνωρίζουμε μόνο. Όπως αναγνωρίζουμε και τα λάθη τους χωρίς να καταδικάζουμε. Πχ? Πχ. ό,τι η αριστερά απέτυχε στο σύνολο της να δώσει απαντήσεις από το '80 και μετά, και το μεγαλύτερο λάθος, ό,τι "πρόδωσε" ή μαλλον διαστρέβλωζε τις ίδιες τις αξίες της με την διχόνοια, τις πολιτικές ίντριγκες προσωπικών επιδιώξεων και συμφερόντων υπό την ομπρέλλα ιδεολογικών κεντημάτων που ακύρωσαν σε πολλές περιπτώσεις αυτά που πρέσβευε. Υπάρχει μεγαλύτερο ζήτημα απο αυτό?Και μάλιστα συνεχίζουμε ακάθεκτοι και αυτοί την φορά...και μετά θέλουμε και Λαϊκό Κίνημα από πίσω μας..μαζί μας? Δύσκολο...Ό,τι χτίστικε απο τον ΣΥΡΙΖΑ ή έστω συνέβαλε όσο μπορούσε με άλλες δυνάμεις έστω από "τα κάτω" και σε μέτωπα (Παιδεία, Κοινωικό Φόρουμ, Μετανάστευση, Δικαιώματα, Παρεμβάσεις στο τοπικό επίπεδο), τείνουν να αντικατασταθούν από "τα άνω" μέσω ίντριγκες, θα το πώ και αυτό "κατινισμούς" που πραγματικά δεν τους είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή τί είναι αυτή η ορολογία περί "ρεφόρμας".."αριστεριστές". κοινοβουλευτκοί που θέλουν να γίνουν "εξωκοινωβουλευτικοί" εκατέρωθεν?

Συγχώρεστε με, αν αδίκησα ή διαστρέβλωσα ή ήμουν σκληρός σε κάποια σημεία,
Αλέξης
12 Ο/Η Μιχάλης Γρ Βρσαχόπουλος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξει ή όχι συν εργασία κομμάτων, αλλά αν το πολιτικό σκηνικό εξυπηρετείται από τη πρέπουσα διαφάνεια έστω και από την αριστερά!
δυστυχώς οι δηλώσεις του Περικλή δημιούργησαν πολύ μεγαλύτερη αναταραχή από΄την αναμενόμενη και μάλιστα όχι σε επίπεδο κριτικής τοποθέτησης αλλά επιθετικής και "σταλινικής" όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει συμπεριφοράς.
Ας μη κρυβόμαστε... πολλά πρόσωπα από τα ελεγχόμενα στο ΠΑΣΟΚ προέρχονται δήθεν από την Αριστερά ... σε επίπεδο που πρέπει να ντρεπόμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε ή ήμασταν αριστεροί!!! ΑΝ είναι δυνατό ΕΛΕΟΣ
Αλήθεια τι κρύβει η τόσο μεγάλη ένταση από κάποιες δηλώσεις ….
Ποια είναι τα αρχεία των γεγονότων του ’89 αλλά και του ποιο παλιού παρελθόντος???
Η ιστορία βέβαια πάντα γράφεται ή παραγράφεται από τους ισχυρούς ή τους ζώντες!!!
Η σημερινή πρακτική είναι αυτή που δίνει απαντήσεις στην ιστορία… και αυτή δυστυχώς έχει πρόβλημα!!!
Ας κινηθούμε υπό το χρέος της συζήτησης να δούμε αν ισχύουν ή όχι κάποια πράγματα και όχι να καταδικάζουμε ή να προστατεύουμε το σινάφι ΜΑΣ χωρίς κριτική!!!
13 Ο/Η yiota έγραψε: (πριν 10 έτη)
O Κοροβέσης είναι μάγκας.Και χρειαζόμαστε τους μάγκες, όχι τους αλήτες.Τα λερωμένα της η αριστερά δεν θα τα βγάλειο στη φόρα. Η αριστερά δεν παραδέχεται καν την τεράστια ευθύνη της για την κατάντια αυτής της χώρας. Εμείς φτιάξαμε πολλούς Μπερλουσκόνι, όχι έναν. Κι ο λαός κοιμάται υποθηκευμένος.Ο ένας τρώει τον άλλον αφού τα καλύτερα μυαλά φαγώθηκαν στον Εμφύλιο. Μας μείνανε κάτι αλήτες, πιστοί στην κονόμα και τη ρουφιανιά. Εκπολιτιστείτε σύντροφοι. Ο αγώνας δεν δικαιώθηκε, προδόθηκε.Ένας Κοροβέσης δεν φέρνει την άνοιξη.Το 'χετε βουλώσει σύντροφοι.Η σιωπή δεν είναι χρυσός, είναι μαλακία!
14 Ο/Η ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ έγραψε: (πριν 10 έτη)
Το ζήτημα δεν είναι εάν υπήρξε πλήγμα ή όχι στο Συνασπισμό, αλλά εάν αληθεύει ότι κολοσσιαίο συμβόλαιο στην κοινοπραξία SIEMENS-INTRACOM δόθηκε με απ' ευθείας ανάθεση από τον ΟΤΕ με σύμφωνη γνώμη των 3 Αρχηγών (Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη) χωρίς διεθνή διαγωνισμό, όπως είχε αποφασίσει η Οικουμενική Κυβάρνηση Ξ. Ζολώτα.
15 Ο/Η Pavlos Xanthopoulos έγραψε: (πριν 10 έτη)
"Eime katikos Souidias, kai gnorizo pos o Karavesis den eitan pote tou sosialistis,i komounistis...
Aftoapokalotan anarhikos kai alla tou tomariou haraktiristika...
Oi hounta ta evale me ollous se aftous antipathis/antithetous...
Apo vasilikous,aristerous, hipides eos kai aniktous omofilifilous....
O Karavesis dioktike apo tin hounta sigoura gia kapious logous, alla ohei gia to oti eitan sosialistis i kai komounistis !
Ean hrostagame kati se afton to plirosame me to na min hriasti na ergasti pote stin Zwitou...
Oute ena tasaki den katharise !
Mila wmws sosta gia tous tihodioktes teis aristeras,pou pigenoun apo koma se koma,me prosopikes/tomaristikes prosdiokies !

O Karavesis dikeoni tin Papariga, pou ksekopse/katharise to KKE, apo ollous tous diaftharmenous teis aristeras" !
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 15

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Ψάχνουν πολιτική διέξοδο στην Κουμουνδούρου
Ιδού ο ένοχος