Ηλεκτρονική Έκδοση

Απορρίφθηκε οριακά η πρόταση για έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού απέρριψε μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε 10 ώρες την πρόταση του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα και να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Συγκεκριμένα, υπέρ του έκτακτου συνεδρίου ψήφισαν 49, κατά 48 και 6 μέλη του οργάνου ψήφισαν λευκό. Η πρόταση του κ. Τσίπρα δεν έγινε δεκτή αφού δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Όταν ο γραμματέας του κόμματος, κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι δεν απαιτείται βάση καταστατικού απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών δημιουργήθηκε σύγχυση. Ωστόσο, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι αν και η πρότασή του είχε οριακή πλειοψηφία, δεν τον ενδιαφέρει να προχωρήσει έτσι ο Συνασπισμός και αποδέχθηκε το αποτέλεσμα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, αυτό θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα. Ακόμη, τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή του και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρίσκο, ότι είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι φυγόκεντρων δυνάμεων, όμως πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη απειλή είναι η τελμάτωση.
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 10 έτη)
Ο... σεβασμός ορισμένων αριστερών στην δημοκρατία φαίνεται από την φρασεολογία τους. Αν κάποιος τολμά να διαφωνήσει με τις απόψεις τους (όπως έκανε ο χρήστης "κεντρώος") είτε φταίει το ότι είναι θύμα "πλύσης εγκεφάλου και επηρεασμού", δηλαδή ανεγκέφαλο πιόνι των δυνάμεων του σκότους (τί άλλο σημαίνουν οι αρλούμπες περί... ανελεύθερης ανάπτυξης του ατόμου?), είτε είναι μέρος των δυνάμεων του σκότους ο ίδιος. Για τους αριστεροφασίστες (όπως και για τους δεξιοφασίστες του Καρατζαφέρη, αντίστοιχα), δεν είναι δυνατόν κάποιος να διαφωνεί μαζί τους έχοντας καταλήξει ελεύθερα και ανυστερόβουλα σε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Τέτοια είναι η μισαλλοδοξία τους.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ