Έντυπη Έκδοση

«Προεδρική φρουρά»

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου την περασμένη Τετάρτη, που τελικά όμως απορρίφθηκε, ανακάτεψε την τράπουλα στο εσωκομματικό πόκερ που παίζεται στον ΣΥΝ.

Το Αριστευρό Ρεύμα βγήκε σχεδόν διασπασμένο. Οι 30 εκπρόσωποι των νομαρχιακών επιτροπών που ζήτησαν με κείμενό τους έκτακτο συνέδριο, υποδεικνύοντας τη «γραμμή» που τους όρισε η βάση του κόμματος, προέρχονται σχεδόν στο σύνολό τους από την πλειοψηφία του κόμματος. Αυτό έκανε κάποιους από τους άσπονδους φίλους της πλειοψηφίας του ΣΥΝ να λένε με νόημα ότι «το Αριστερό Ρεύμα περνά τη μεγαλύτερη κρίση του καθώς οι εκπρόσωποί του δεν κατάφεραν να περάσουν ενιαία γραμμή».

Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει πλέον μια ομάδα πιστών συνεργατών. Οι Βαγγέλης Αποστόλου, Κώστας Μαρματάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Χρήστος Λάσκος, Τάσος Κορωνάκης, μαζί με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα και τον στενό συνεργάτη του πρόεδρου του ΣΥΝ Ανδρέα Καρίτζη, έχουν σχηματίσει την «προεδρική» ομάδα. Ολοι οι παραπάνω, άλλωστε, συμφωνούσαν στο ότι έπρεπε να γίνει έκτακτο συνέδριο.

Ανεξάρτητα πάντως από το «κακό» για τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με πολλούς η αποτυχία να περάσει η πρότασή του πρέπει να εκληφθεί ως προσωπική αποτυχία και να παραιτηθεί, δεν φαίνεται να δημιουργεί βαρύ κλίμα για τον πρόεδρο του ΣΥΝ. Το αντίθετο συμβαίνει, όμως, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ε» για τις σχέσεις του με τον Αλέκο Αλαβάνο δήλωσε ότι «σε έναν ζωντανό πολιτικό οργανισμό υπάρχουν πάντα διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, διαφωνίες σε ζητήματα τακτικής ή οργανωτικής λειτουργίας έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάποια στελέχη του ΣΥΝ οι δυνατότητες να γίνει έκτακτο συνέδριο δεν έχουν εξαντληθεί.

Θυμίζουν ότι σύμφωνα με το καταστατικό προβλέπεται ότι, εκτός της ΚΠΕ, μπορούν και τα μέλη του να ζητήσουν διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου συγκεντρώνοντας υπογραφές από το 15% των μελών του κόμματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ