Έντυπη Έκδοση

Στη φάκα δουλέμποροι

Τους κρατούσαν φυλακισμένους σε ειδικά διαμορφωμένη μονοκατοικία και τους ξυλοκοπούσαν καθημερινά προκειμένου να εξαναγκάσουν τους συγγενείς τους να πληρώσουν 4.000 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο δρούσαν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που εξιχνιάστηκε στον Ασπρόπυργο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Πακιστανούς, ηλικίας 26 και 19 χρόνων, ενώ αναζητούν έναν ακόμη ομοεθνή τους. Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι μετέφεραν με πλωτά μέσα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους μετέφεραν στη μονοκατοικία-φυλακή, στον Ασπρόπυργο. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν 19 Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν πληρώσει 7.000 ευρώ για να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι, που κατηγορούνται πως λίγο πριν από τη σύλληψή τους είχαν ληστέψει 3.000 ευρώ από το σπίτι 86χρονης, με τη χρήση σωματικής βίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Περιστέρι, συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί, ηλικίας 28, 25 και 28 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μετέφεραν σε σπίτι στο Περιστέρι μετανάστες που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα και τους υπόσχονταν ότι θα τους προωθήσουν στη Γερμανία έναντι 10.500 ευρώ, ανά κεφάλι.

Υστερα από έρευνα στο συγκεκριμένο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε πλαστά διαβατήρια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Αστυνομικό ρεπορτάζ