Έντυπη Έκδοση

Εσβησαν στην Ηλεία τα όνειρα 41 «λαθραίων»

Σαράντα ένας λαθρομετανάστες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη συνελήφθησαν προχθές τη νύχτα στην Ηλεία περιμένοντας το... ψαροκάικο που θα τους μετέφερε για την Ιταλία έναντι αμοιβής 1.500-3.000 το «κεφάλι».

Οι μετανάστες συνελήφθησαν από άντρες του λιμενικού σώματος στην περιοχή του Κατάκολου Οι μετανάστες συνελήφθησαν από άντρες του λιμενικού σώματος στην περιοχή του Κατάκολου Τα όνειρά τους όμως για μια καλύτερη ζωή «σκόνταψαν» σε κάποιους άγνωστους που, αφού τους αφαίμαξαν οικονομικά, με την υπόσχεση ότι θα τους μεταφέρουν στο Μπρίντεζι, τους εγκατέλειψαν στις ακτές της Ηλείας, να βλέπουν τα πλοία να φεύγουν, και τις ελπίδες τους να «σβήνουν» στον ορίζοντα...

Οι είκοσι από αυτούς έφτασαν μισή ώρα μετά τις δέκα σε κεντρικό δρόμο του Κατακόλου με αυτοκίνητα και χωρίς να χάσουν χρόνο έτρεξαν στο αλσύλλιο που υπάρχει στην περιοχή, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνθηκαν στην παραλία, όπου και κρύφτηκαν ανάμεσα σε χόρτα και μπάζα. Ομως η παρουσία τους έγινε αντιληπτή από κάποιο μέλος του πληρώματος του διασωστικού σκάφους του Κατακόλου, που αν και δεν ήταν σε υπηρεσία εκείνο το βράδυ, παρατήρησε την έντονη κινητικότητα και ενημέρωσε αμέσως τον προϊστάμενό του, κυβερνήτη του σκάφους.

Ενα τέταρτο πριν από τις έξι το πρωί ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών του Λιμενικού, συνελήφθησαν οι λαθρομετανάστες και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου και κρατούνται.

Λίγες ώρες αργότερα οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών εντόπισαν στην περιοχή του Νεοχωρίου Κυλλήνης είκοσι ένα ακόμη άτομα από την Παλαιστίνη που περίμεναν κι εκείνοι μάταια το πλοίο της ελπίδας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες