Έντυπη Έκδοση

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Αστυνομία και αντιτρομοκρατική έκρυβαν ότι στου Γουδή χρησιμοποιήθηκε και το όπλο-ταυτότητα ΜΡ5

Κόλαφο για την Αστυνομία και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ειδικότερα αποτελεί η προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που εμπράκτως απέδειξε ότι τα μέλη της είναι εκτός του διωκτικού πεδίου, ενώ θέτει και ερωτήματα αξιοπιστίας των αρχών σε ό,τι αφορά την επίθεση στου Γουδή.

Αναφέρεται ότι και τότε χρησιμοποιήθηκε το όπλο ταυτότητα ΜΡ5 και ότι η κλούβα δέχτηκε τουλάχιστον δέκα σφαίρες και από τύχη δεν χτυπήθηκαν αστυνομικοί.

Η αστυνομία αντικρούει αυτές τις θέσεις, αλλά εάν λέει αλήθεια ο «Ε.Α.» τίθενται ζητήματα για την αρτιότητα της έρευνας αφ' ενός και για την τακτική ενημέρωσης αφ' ετέρου και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Και μάλλον λέει αλήθεια η οργάνωση διότι απεκρύβη ότι στου Γουδή βρέθηκαν και σφαίρες από το ΜΡ5. «Προσπάθησαν να ρίξουν και με αυτό το όπλο» αναφέρει εκ των υστέρων αρμόδια πηγή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη:

«(...) Αντιθέτως ήταν μια πρώτη ανακλαστική και εκδικητική κίνηση αποκατάστασης του βαριά πληγωμένου γοήτρου της ελληνικής αστυνομίας που με εργαλείο, για μια ακόμη φορά, τις τρομοκρατικές επιδρομές, τις εφόδους σε σπίτια και τις προσαγωγές, τους μαζικούς ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις, αποπειράθηκε να επιβάλει την κρατική εξουσία ύστερα από ένα γεγονός που την έπληξε ανεπανόρθωτα. Γιατί αν η ηγεσία της αστυνομίας πιστεύει πραγματικά ότι με αυτές τις ενέργειες θα μας εντοπίσει, τότε είναι πραγματικά για γέλια. Τον Επαναστατικό Αγώνα ούτε ποτέ τον είχαν "αγγίξει" όπως έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί και ούτε πρόκειται να το καταφέρουν πραγματοποιώντας μαζικές προσαγωγές. Οι όποιες κατά καιρούς διαρροές προς τα ΜΜΕ πως "έχουν τον Ε.Α. σε κλοιό" και πως "βασικοί ύποπτοι έχουν εντοπιστεί", περισσότερο αφορούσε μια πολιτική εφησυχασμού της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως των Αμερικάνων που πιέζουν συνεχώς την κυβέρνηση για άμεσα αποτελέσματα.

Ετσι εξηγείται και η στάση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας στην επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στο Γουδή, την οποία και διαχειρίστηκαν με τον πλέον εντυπωσιακό για εμάς τρόπο. Και αυτό γιατί, όχι μόνο αποσιώπησαν το γεγονός ότι η κλούβα χτυπήθηκε από δέκα σφαίρες (ας έβγαζαν την χτυπημένη κλούβα στη δημοσιότητα να μετρήσουμε τις τρύπες) και απλώς οι μπάτσοι στάθηκαν αυτή τη φορά τυχεροί, όχι μόνο αποσιώπησαν το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη επίθεση χρησιμοποιήθηκε και το δικό μας ΜΡ5, αλλά έφτασαν στο σημείο, στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν το γεγονός, να μιλήσουν αρχικά για βίδες, ρουλεμάν και άλλα συναφή. Οι κρατικές υπηρεσίες ύστερα από την επίθεση στο Γουδή επέλεξαν τη σιωπή γιατί, πρώτον, πίστευαν ότι πολιτικά είχαν συμφέρον να υποβαθμίσουν το γεγονός προκειμένου να μην καταρρεύσει η θεωρία τους ότι ο Ε.Α. είναι σε κλοιό και αδρανοποιημένος, κάτι που θα δυσαρεστούσε βαθύτατα τους Αμερικάνους και θα αποκάλυπτε την πλήρη χρεοκοπία των διωκτών μας. Ετρεμαν την περίπτωση που θα είχαν ν' αντιμετωπίσουν με ένοπλη ενέργεια εναντίον αστυνομικών, έτρεμαν τη δική μας απάντηση. Και αφού δεν την απέφυγαν προτίμησαν να την υποβαθμίσουν ευχόμενοι πως μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια, αφού δεν τολμούσαν ούτε στον εαυτό τους να ομολογήσουν ότι ήμασταν εμείς εκεί».

Η επίθεση της οργάνωσης στα κόμματα και στον αντεξουσιαστικό χώρο είναι σφοδρή.

Για το κυβερνητικό κόμμα αναφέρει ότι καταδίκασε τη δολοφονία Γρηγορόπουλου μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ενώ «με την πολιτική της αποχαλίνωσε τους πραιτωριανούς».

Για το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι επί των κυβερνήσεών του υπήρξαν οι περισσότεροι νεκροί της «δημοκρατικής» μεταπολίτευσης. Και επισημαίνει: «Το ΠΑΣΟΚ επίσης υποκριτικά μίλησε αρχικά για πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονία και μετά μεμφόταν την κυβέρνηση γιατί δεν μπόρεσε να προστατεύσει τις περιουσίες των "αθώων πολιτών", δηλαδή τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ, τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, τα πολυτελή μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα. Τη μεμφόταν γιατί δεν κατάφερε να προστατέψει τους μπάτσους απο την οργή των εξεγερμένων».

Η πιο σκληρή κριτική γίνεται στο ΚΚΕ:

«Την πιο καθαρή, συνεπή και νομιμόρφονα στάση κράτησε το ΚΚΕ, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι σε αντίθεση με τα όσα διακηρύσσει, είναι από τους πιο συνεπείς στυλοβάτες του καπιταλιστικού καθεστώτος, είναι ένα κόμμα αντιεξεγερτικό, αντεπαναστατικό και αντεργατικό».

Ενώ για τον Συνασπισμό λέει ότι διέπεται από «πολιτικό χαμαιλεοντισμό, καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό».

Για τον ΛΑΟΣ αναφέρει:

«Στέκονται ανοιχτά με το μέρος των δολοφόνων του κράτους, συμμερίζονται τη δολοφονική δράση των μπάτσων και συμφωνούν με το ΚΚΕ στο ζήτημα της καταστολής των εξεγερμένων».

Από την οξεία κριτική ο «Ε.Α.» δεν εξαιρεί και κάποιους αντεξουσιαστές.

«Σε σχέση τώρα με την δικιά μας ενέργεια, δεν μας εκπλήσσει καθόλου ότι εκτός από τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου που όπως αναμενόταν καταδίκασαν το γεγονός, υπήρξαν και κάποιοι μέσα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως η αποκαλούμενη "Αντιεξουσιαστική Κίνηση", η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ότι "οι ριπές στα Εξάρχεια τραυμάτισαν το μαζικό κίνημα". Δεν υπάρχει σαφέστερη δήλωση νομιμοφροσύνης, παρόμοιες με αυτές που ζητούσε παλιότερα το μετεμφυλιακό καθεστώς από τους αριστερούς. Μόνο που σήμερα αυτό που καταδικάζεται δεν είναι ο κομμουνισμός, αλλά ο ένοπλος αγώνας».

* Τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη επισκέφθηκε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρτ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέρα από τις ευχές, εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τη δράση του «Ε.Α.» και ζήτησε στενότερη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, που όντως είχαν διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι ελέγχουν την κατάσταση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ