Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλαβάνο

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου, να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αναμενόμενη.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος. Στελέχη του ΣΥΝ τη χαρακτήριζαν «προσωπική» και «απολύτως σεβαστή» Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος. Στελέχη του ΣΥΝ τη χαρακτήριζαν «προσωπική» και «απολύτως σεβαστή» Κάποιοι άλλοι, εντός του ΣΥΝ, ανακουφίστηκαν όταν χθες το πρωί πληροφορήθηκαν την εξέλιξη, καθώς επρόκειτο για τη λήξη της ιδιότυπης διαρχίας που αναδείχτηκε στο σχήμα του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών. Υπήρξαν και κάποιοι που ήθελαν να τον μεταπείσουν. Το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση, που ανέφερε ότι «ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου», δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κάποια μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είτε είχαν αντιληφθεί την πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου είτε έβλεπαν ότι το πρόβλημα της ηγεσίας του πολιτικού σχηματισμού μπορούσε να λυθεί μόνο προς μία κατεύθυνση: εκείνη που έδειχνε η ηγεσία του ΣΥΝ.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση στελεχών του ΣΥΝ, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Αλέκος Αλαβάνος δεν θα είναι υποψήφιος. «Η απόφαση του Αλέκου είναι μια προσωπική απόφαση. Είναι απολύτως σεβαστή. Συνεχίζουμε» έλεγαν.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΝ, που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την απόφαση Αλαβάνου, ειδικό ρόλο πρέπει να έπαιξε η στάση μελών του Αριστερού Ρεύματος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη το ΔΗΚΚΙ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του πρότεινε να τεθεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. «Μας στεναχωρεί η θέση του Αλέκου Αλαβάνου να μη συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούμε ότι η καθοριστική συμβολή που είχε ο Αλέκος Αλαβάνος στην ενότητα διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων της Αριστεράς πρέπει να συνεχιστεί».

Με «ανανεωτικούς»

Την ίδια ώρα που γινόταν γνωστή η απόφαση του απερχόμενου προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Βίτσας βρίσκονταν στα γραφεία του ΣΥΝ, όπου είχαν συνάντηση με τους Φώτη Κουβέλη και Δημήτρη Παπαδημούλη.

Οπως είναι γνωστό, η Ανανεωτική Πτέρυγα καταψήφισε την πρόταση περί συλλογικής ηγεσίας. Τα μέλη της στήριξαν την πρώτη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που έλεγε ότι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Αν και κάποια στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας εμφανίστηκαν οργισμένα και δήλωναν ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τον ΣΥΝ, φαίνεται να επικράτησαν ψυχραιμότερες προτάσεις. Ετσι δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, αφού οι εκλογές θα γίνουν σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας, για να διατυπώσουν την επίσημη θέση τους.

Εκείνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να δεσμεύονται οι υποψήφιοι με έγγραφες δηλώσεις για τη μετά τις εκλογές στάση τους, εφόσον εκλεγούν βουλευτές, όπως ζητούσαν μέλη της Γραμματείας του πολιτικού σχηματισμού.

Και ο Δραγασάκης

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Δραγασάκης, όπως είχε δηλώσει εδώ και καιρό, δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Θα λάβει όμως μέρος στην εκλογική μάχη, έχοντας κεντρικό ρόλο. Στο μεταξύ χθες το απόγευμα από τον ΣΥΝ διέψευδαν πληροφορίες που έφεραν στελέχη του και βουλευτές του διατεθειμένα να μην είναι υποψήφιοι, υπενθυμίζοντας ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε λάβει την απόφαση να μην είναι υποψήφιος πριν από αρκετούς μήνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ