Ηλεκτρονική Έκδοση

Με μυστικότητα στη Μόσχα ο Νετανιάχου;

Στη Μόσχα ταξίδεψε, με πάσα μυστικότητα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με ρώσους αξιωματούχους αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης όπλων από τη Ρωσία προς το Ιράν ή τη Συρία, αποκαλύπτει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας, η οποία δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, ο Νετανιάχου είχε συνομιλίες με αξιωματούχους στη Μόσχα με θέμα πληροφορίες για σύναψη νέας συμφωνίας πώλησης ρωσικών όπλων που συζητείται με το Ιράν.

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να επηρεάσουν τη Μόσχα να μη προμηθεύσει, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300, το οποίο θα μπορούσε να εγκατασταθεί γύρω από τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με την κατά το δημοσίευμα επίσκεψη του Νετανιάχου στη Ρωσία, ο έκπρόσωπος του πρωθυπουργού απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, είπε ότι ο Νετανιάχου δεν ταξίδεψε εκτός του Ισραήλ τη Δευτέρα.

Χθες το ραδιοφώνο του ισραηλινού στρατού, αλλά και τα διεθνή πρακτορεία, μετέδιδαν ότι ο Νετανιάχου πραγματοποίησε ολοήμερη επίσκεψη στο αρχηγείο της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ. Ωστόσο αρκετά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν φημολογίες που ήθελαν τον ισραηλινό πρωθυπουργό να πραγματοποιεί μυστική επίσκεψη σε κράτος του εξωτερικού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισραήλ
Για το ίδιο θέμα
Ισραήλ: Ανακριβείς πληροφορίες μετέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο