Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για το "χτύπημα' στο Χρηματιστήριο

Με πολυσέλιδη προκήρυξη που εστάλη και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο "Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στις 2 Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά και την επίθεση στο υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη στις 12 Μαΐου.

"Στις 2 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα επιτεθήκαμε στο ναό του χρήματος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τοποθετώντας ένα απαλλοτριωμένο βαν με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑNFO. Η ενέργεια αυτή είναι συνέχει μιας στρατηγικής χτυπημάτων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ώστε να πληγούν υποδομές του πολυεθνικούς και ντόπιου κεφαλαίου που εγκαινίασε η οργάνωσή μας στης 18 του περεασμενου Φλεβάρη με την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ.Κηφισιά και συνεχίστηκε με την ανατίναξη του υποκαταστήματος της Eurobank στην Λ. Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη στις 12 του περασμένου Μαϊου.", αναφέρει στον πρόλογο της δεκατεσσάρων πυκνογραμμένων σελίδων προκήρυξης του, ο "Επαναστατικός Αγώνας".

Μεγάλο μέρος της προκήρυξης αφιερώνεται στην προσπάθεια ανάλυσης της παγκόσμιας, αλλά και εγχώριας οικονομίας κάνοντας λόγο για ληστρικά κοινωνικά μοντέλα που περιθωριοποιούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας.

"Μπορεί η έκρηξη ...να μην έθεσε εκτός λειτουργίας το Χρηματιστήριο...όμως πιστεύουμε ότι λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία των πάσης φύσεως κερδοσκόπων και της αγοράς, αφού το μήνυμα ήταν σαφές και το έλαβε η οικονομική εξουσία στο σύνολο της", υπογραμμίζεται στην προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα".

Ακόμη η οργάνωση καταφέρεται εναντίον όλων, κρατικών υπηρεσιών, ΜΜΕ, κόμματα και καλεί τον λαό "να γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα και να απέχει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου".

Επίσης ο "Επαναστατικός Αγώνας" στη προκήρυξή του προειδοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση που διασταυρωθούν με μέλη της οργάνωσης "να κατεβάσουν τα όπλα για να σώσουν τη ζωή τους", κάνοντας αναφορά στο περιστατικό της 12ης Μαΐου, λίγο πριν από την έκρηξη στο υποκατάστημα της Eurobank, όπου μέλη της οργάνωσης ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με περιπολία αστυνομικών και υπό την απειλή του όπλου οι τελευταίοι οπισθοχώρησαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ