Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ:

«Γιατί η βόμβα στο Χρηματιστήριο»

Πολυσέλιδη προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνει τη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά και το «χτύπημα» στο υποκατάστημα της Eurobank, στις 12 Μαΐου, στην Αργυρούπολη, έστειλε ο «Επαναστατικός Αγώνας» στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ο συγγραφέας της προκήρυξης αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου στην παγκόσμια και την ελληνική οικονομική κρίση με «στόχους», τον θεσμό του Χρηματιστηρίου, το τραπεζικό σύστημα και το σύνολο του εγχώριου πολιτικού κόσμου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εφημερίδα, σε άλλα σημεία της προκήρυξης η οργάνωση προειδοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις που ενδεχομένως στο μέλλον θα «διασταυρωθούν» με μέλη του «Ε.Α.» να κατεβάσουν τα όπλα τους για να σώσουν τη ζωή τους. Αναφερόμενη, σε όσα συνέβησαν στη συνάντηση των μελών της οργάνωσης με αστυνομικούς λίγο πριν από την έκρηξη στο υποκατάστημα της «Eurobank».

«Στις 2 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα επιτεθήκαμε στο ναό του χρήματος, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, τοποθετώντας ένα απαλλοτριωμένο Βαν με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ANFO). Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια μιας στρατηγικής χτυπημάτων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ώστε να πληγούν υποδομές του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, στρατηγική που εγκαινίασε η οργάνωσή μας στις 18 του περασμένου Φλεβάρη με την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ. Κηφισιά και συνεχίστηκε με την ανατίναξη του υποκαταστήματος της Eurobank στην Λ. Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη στις 12 του περασμένου Μαΐου».

»Μπορεί η έκρηξη, παρά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε στο κτίριο να μην έθεσε εκτός λειτουργίας το χρηματιστήριο αφού δεν καταστράφηκε το κεντρικό λογισμικό του σύστημα, όμως πιστεύουμε ότι λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία των πάσης φύσεως κερδοσκόπων και της αγοράς, αφού το μήνυμα ήταν σαφές και το έλαβε η οικονομική εξουσία στο σύνολό της: Όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση, οι μεγαλομέτοχοι, τα golden boys, οι καπιταλιστές, θα πληρώσουν για την εγκληματική τους δράση και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους προστατέψει», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρηματιστήριο Αθηνών
Αστυνομικό ρεπορτάζ