Ηλεκτρονική Έκδοση

Όμοιες οικονομικές πολιτικές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναμένει ο τραπεζικός όμιλος

Citigroup: Τρία σενάρια για το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου

Τρία σενάρια σχετικά με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δημοσίευσε σήμερα ο όμιλος τραπεζών “Citigroup”, θέλοντας να βολιδοσκοπήσει το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα μετά τις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρώτο σενάριο εκτιμά νίκη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται ότι πετυχαίνει να κερδίσει την πλειοψηφία. “Στην περίπτωση αυτή”, εκτιμά η Citigroup, “Η περίοδος χάριτος προς τη νέα κυβέρνηση θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010, οι διοικητικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ, καθώς και η άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών δημοσιονομικής πειθαρχίας, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα”.

Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές, γεγονός που συνεπάγεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, “ανασχηματισμό του κυβερνητικού επιτελείου, με τους κινδύνους, ωστόσο, σε ό,τι αφορά την αναδιαμόρφωση των ΔΕΚΟ, να παραμένουν αμετάβλητοι”.

Όπως επισημαίνει η Citigroup, το χειρότερο σενάριο θα είναι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα να μην κατορθώσει να πετύχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. “Αυτό θα οδηγούσε τα κόμματα εξουσίας να επιδιώξουν συνεργασίες με μικρότερα κόμματα, με τον κίνδυνο της οικονομικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης να παραμένει ορατός”.

Διαφορετικά κόμματα, ίδια οικονομική πολιτική...

Σε ό,τι αφορά στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής, η Citigroup υπογραμμίζει ότι “η ιστορία καταδεικνύει πως οι οικονομικές πολιτικές που έχουν εκπονήσει τα τελευταία 28 χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα δε διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους”. “Σε κάθε περίπτωση”, υποστηρίζει, “Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές μακροοικονομικές ανισορροπίες”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Citibank - Citigroup