Ηλεκτρονική Έκδοση

300 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ, το Facebook, για πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, πέρασε στην κερδοφορία, νωρίτερα από ό,τι αρχικά περίμενε (κάποια στιγμή μέσα στο 2010). Επιπλέον, έφτασε τον αριθμό-ορόσημο των 300 εκατ. χρηστών το μήνα σε όλο τον κόσμο, αναπτυσσόμενο με καταιγιστικό ρυθμό.

Τα νέα στοιχεία έφεραν ευφορία στον ιδρυτή του δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος δήλωσε ότι το Facebook «θα παραμείνει μια ισχυρή ανεξάρτητη υπηρεσία σε βάθος χρόνου». «Έχουμε πετύχει να αναπτύσσουμε το Facebook με βιώσιμο τρόπο. Είμαστε ακόμα στην αρχή του στόχου μας να συνδέσουμε τους πάντες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία.

Το Facebook είχε ανακοινώσει ότι είχε 250 εκατ. χρήστες τον Ιούλιο. Υπολογίζεται ότι κέρδισε περίπου 5 εκατ. νέους χρήστες ανά εβδομάδα ή συνολικά 50 εκατ. μέσα σε μόλις δυόμιση μήνες!

Το Facebook έχει προσπαθήσει σκληρά να «γεννήσει» έσοδα, κυρίως μέσω των διαφημίσεων. Όσο αυξάνονται οι χρήστες του διεθνώς, τόσο πιο πολύ πείθονται οι διαφημιστικές εταιρίες και οι διαφημιζόμενοι να προβληθούν μέσω αυτού.

Ο Ζούκερμπεργκ δεν αποκάλυψε αν το Facebook έχει αποφασίσει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Έχει πάντως αντλήσει πάνω από 600 εκατ. δολ. από ιδιώτες επενδυτές, από τότε που ιδρύθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια.

Η πιο προσφατή εισροή κεφαλαίων έγινε από τη ρωσική εταιρία Digital Sky Technologies, που επένδυσε 200 εκατ. δολ. για την απόκτηση του 2% της εταιρίας, μια συναλλαγή που ανεβάζει τη συνολική αξία του Facebook στα 10 δισ. δολ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο