Έντυπη Έκδοση

17 νέα βαγόνια για τις επεκτάσεις του Μετρό

Με μεγάλη καθυστέρηση, ολοκληρώθηκε χθες ο διαγωνισμός για την προμήθεια 17 νέων συρμών συνολικού ύψους 155 εκατ. ευρώ, για τις ανάγκες των υπό κατασκευή επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας.

Η τρίτη γενιά βαγονιών ανατέθηκε στην ίδια κορεατική εταιρεία που είχε προμηθεύσει και τη δεύτερη αγορά.

Η ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας «Αττικό Μετρό» κάνει αόριστα λόγο για σταδιακή παράδοση των συρμών, όταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη άφιξη αναμένεται μέσα στο 2011. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαιώνει πάντως ότι μέσα σε ένα οκτάμηνο θα δοθούν στην κυκλοφορία οκτώ νέοι σταθμοί (Χολαργός, Περιστέρι, Ανθούπολη, Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό), που με βάση τις συμβάσεις έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2008 ώς τον φετεινό Δεκέμβριο. Ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής, όπως έχει πει ο κ. Σουφλιάς, θα δοθεί στο κοινό τον Αύγουστο του 2010.

Αν τηρηθεί το καινούργιο χρονοδιάγραμμα, τον ερχόμενο Μάιο θα υπάρχει πρόβλημα με την κάλυψη των νέων γραμμών, καθώς τα υπάρχοντα βαγόνια δεν επαρκούν και η μόνη λύση θα είναι η αραίωση των δρομολογίων, που σήμερα στις ώρες αιχμής πραγματοποιούνται κάθε τρία λεπτά, αλλά τις υπόλοιπες κάθε 7 έως και 12 λεπτά.

* Χθες ο Γ. Μαγκριώτης, αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα, έδωσε στοιχεία για 11 προσλήψεις που έγιναν στο μετρό μετά την προκήρυξη των εκλογών, ανάμεσά τους και ένας σύμβουλος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Συγκοινωνίες-Μεταφορές